Σαμοθράκη :Αθανάσιος Σκαρλατίδης /Αντί της πορείας προς τα μπρος βλέπω μία δημοτική αρχή στατική, χωρίς στίγμα και στόχους, χωρίς προτάσεις, μία ανύπαρκτη δημοτική αρχή.

Σε μακροσκελή ανάρτηση πέρασε ο Α. Σκαρλατίδης της παράταξης Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης με επικεφαλής τον Αθανάσιο Βίτσα, στην οποία χαρακτηρίζει την σημερινή Δημοτική Αρχή, με δήμαρχο τον κ. Γαλατούμο, στατική χωρίς στόχους, χωρίς προτάσεις, τελικά μια ανύπαρκτη Δημοτική Αρχή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Σκαρλατίδη :  

Περάσαμε ήδη τα δύο χρόνια διοίκησης του δήμου από τη Νέα δημοτική αρχή.

Μιας δημοτικής αρχής που προέκυψε από έναν ετερόκλητο συνδυασμό καθώς, τα πρόσωπα που τον απάρτιζαν δεν τα ένωνε κάτι κοινό από πλευράς προγράμματος και προτεραιοτήτων, αλλά συμπαρατάχθηκαν κάνοντας θόρυβο με κούφια και ανέξοδη ρητορεία, αντί παρατάσσοντας στην ουσία και το έργο υποσχέσεις και ανεύθυνο λαϊκισμό.

Κι όμως αυτός ο συνδυασμός κατάφερε και κέρδισε τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών στο δήμο Σαμοθράκης, με ένα ανύπαρκτο πρόγραμμα και έχοντας ως σημαία του τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Δεν χρειάστηκε παρά δύο χρόνια στη διοίκηση του δήμου Σαμοθράκης για να αποδειχθεί ότι αυτή η ετερόκλητη συμμαχία έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην καθημερινότητα στην οποία στήριζε, κατά κύριο λόγο, όλη την προεκλογική της ρητορική.

Παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έναν νοικοκυρεμένο Δήμο, με οργανωμένες υπηρεσίες (εξυγίανση και οργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών).

Έναν δήμο απαλλαγμένο από το βραχνά της οικονομικής κατάρρευσης (εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το νόμο με τα ληξιπρόθεσμα), που κάποια στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής καταψήφιζαν ή υπερψήφισαν με επιφύλαξη!

Έχοντας λοιπόν ως προίκα αυτή την ευνοϊκή συγκυρία την οποία δεν την είχε η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία είχε να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων (οργάνωση του δήμου κτλ) και τις περικοπές θεσμοθετημένων πόρων, τα τεράστια ανοίγματα στο δήμο και στα νομικά του πρόσωπα -έπρεπε η νέα δημοτική αρχή και παρόλη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα να οδηγήσει το δήμο σε πορεία προς τα μπρός.

Διαβάστε ακόμη  Φώτης Μάρης: Προσπάθεια να λειτουργήσει φέτος το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Αντί της πορείας προς τα μπρος βλέπω μία δημοτική αρχή στατική, χωρίς στίγμα και στόχους, χωρίς προτάσεις, μία ανύπαρκτη δημοτική αρχή.

Μία Δημοτική αρχή που τις αυτονόητες υποχρεώσεις της τις εμφανίζει ως επιτεύγματα μέσω κάποιων τοπικών (blogs) που αυτοαποκαλούνται  ανεξάρτητα αλλά στην ουσία είναι δημοτικά φερέφωνα.

Μεσούσης της θητείας τους άρχισαν πάλι τα (τερτίπια).

Κάποιοι άρχισαν να διαχωρίζουν τη θέση τους, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Νομίζουν ότι μπορούν και θα δοκιμάσουν πάλι να εξαπατήσουν τους δημότες της Σαμοθράκης.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα πάνε ενωμένοι στις επόμενες εκλογές, συνήθως αυτή την τύχη έχουν οι ετερόκλητοι.

Κλείνοντας το σημείωμα για τα δύο χρόνια της δημοτικής αρχής στο τιμόνι του δήμου δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι ο δήμαρχος και τα στελέχη της όπου βρεθούν και όπου σταθούν δηλώνουν ευτυχείς για το έργο που παράγεται στο δήμο.

Πράγματι πρέπει να νιώθουνε ευτυχισμένοι μέσα στην ανυπαρξία τους.

Να νιώθουν ικανοποιημένοι από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που πρέπει να έχουν αποκτήσει, φωτογραφούμενοι σε συναντήσεις με πολιτικούς και πολιτιστικές εκδηλώσεις .

  Τέλος πάντων η δημοτική αρχή πρέπει να ξυπνήσει και να λειτουργήσει για το καλό της Σαμοθράκης. Αν μπορεί φυσικά. Να ανασκουμπωθεί και να ασχοληθεί με τα προβλήματά του δήμου.

Να αγωνιστεί για την επίσπευση των έργων που με επίπονες προσπάθειες ενέταξε σε προγράμματα η προηγούμενη δημοτική αρχή.

 Να ασχοληθεί με την ουσία και όχι μόνο με τα επικοινωνιακά παιχνίδια τα οποία προκαλούν.