Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους γονείς των παιδιών που ξεκίνησαν φέτος να φοιτούν στην Α’ δημοτικού στο δημοτικό σχολείο της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, καθώς έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο…


Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο Δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος, παρά τις ενέργειες που έγιναν πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και τις εγκρίσεις που δόθηκαν, λόγω μη προγραμματισμένης άδειας, αντί για δύο, υπάρχει μόνο ένας εκπαιδευτικός για την Α’ δημοτικού. Έτσι, οι μαθητές μέχρι να λυθεί το θέμα θα πρέπει να είναι μοιρσμένοι όχι σε δύο, όπως θα έπρεπε, αλλά σε ένα τμήμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.


Η επιστολή:

«Ενημερώνουμε ότι στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας δεν υπάρχει δάσκαλος για ένα τμήμα. Αν και είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες ενέργειες, τόσο από την πλευρά του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας, όσο και από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για 7ο δάσκαλο, ώστε η Α΄ Δημοτικού να είναι 2 τμήματα και σχετική έγκριση, λόγω έκτακτης μη προγραμματισμένης άδειας, το Σχολείο υπολείπεται μιας θέσης.

Η ανησυχία των παιδιών και των γονιών είναι έντονη και εύλογη και ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να γίνει η κάλυψη της. Η αρωγή του Κράτους στη απομακρυσμένη, ορεινή, νησιωτική Σαμοθράκη αναμένεται συνεχής και απρόσκοπτη και ιδιαίτερα στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες του.
Η εκπαίδευση των ακριτών μαθητών είναι πρωταρχικό μέλημα του Κράτους. Ο Δήμος Σαμοθράκης βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να διευκολυνθεί η διαδικασία μέχρι την εξομάλυνση της κατάστασης. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε σήμερα 14/9/2022 ότι ήδη προχώρησε σε σχετικό αίτημα και ότι χρονικά, η διαδικασία δεν θα πάρει περισσότερο από 1-2 εβδομάδες.

Για το διάστημα αυτό, τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά για την Β΄ Δημοτικού και με την πλήρωση
του κενού θα δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα για την Α΄ Δημοτικού».

Διαβάστε ακόμη  Φάνης Μπαρμπούνης "Της ψυχής τα δεσμά" ένα όνομα που θα συζητηθεί