Σαμοθράκη ώρα μηδέν – Επί ποδός Τ.Α. & Επαγγελματίες

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ώρες στο Δημαρχείο Σαμοθράκης, εξ αιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης έτσι όπως αυτή έχει πλέον διαμορφωθεί με τους επισκέπτες και τους κατοίκους να βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στο απροσπέλαστο νησί του Έβρου.

Έτσι, Δήμαρχος, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος, οι νυν Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ, ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου επαγγελματιών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τονίζουν με ανακοίνωσή τους πως : «Το πρόβλημα είναι διπλό, αφενός η κατά το δυνατό εξυπηρέτηση των εγκλωβισμένων ταξιδιωτών κι αφετέρου η αναζήτηση διεξόδου. Αναφορικά με τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες: “Προτάθηκε στους επαγγελματίες κι έγινε άμεσα δεκτό οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να επιστρέψουν στα δωμάτια που νοίκιαζαν, δωρεάν ως προσφορά των επιχειρηματιών. Θα γίνουν εκπτώσεις απ’ τα καταστήματα της Καμαριώτισσας σε καφέδες, αναψυκτικά κ.α σε όλους τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες”.

Επιπλέον,  όσοι από τους επισκέπτες του νησιού ενδιαφέρονται μπορούν να έχουν ένα δωρεάν γεύμα στα καταστήματα του κ. Χαρανά, της κ. Αγγελώνια Μαρίνας, του κ. Γιαννέλου, του κ .Λάζαρου Στυλιανού ,του κ. Φωτεινού Φώτη και στην πιτσαρία «Φουρνέλο».

Διαβάστε ακόμη  Μητσοτάκης: Διχαστικός λόγος από τον Έβρο - Δεξιά στροφή και 140χλμ ο φράχτης

Επιπλέον, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ κι ο Περιφερειάρχης σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, ανταποκρίθηκε άμεσα, αφού η ενέργεια αυτή χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Α.Μ.Θ..

Αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ο χώρος του γυμναστηρίου του Λυκείου Σαμοθράκης για όσους επιθυμούν να τον χρησιμοποιήσουν καθώς και χώρος από την εκκλησία της Καμαριώτισσας.

Τέλος, δόθηκε η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από και προς το κάμπινγκ για όσους έμεναν εκεί και επρόκειτο να ταξιδέψουν και παράλληλα οργανώνεται από εθελοντές η διάθεση σάντουιτς και νερού σε όσους έχουν ανάγκη .

Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στους επαγγελματίες του νησιού να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια προσφέροντας ό,τι μπορούν στους επισκέπτες που έχουν ανάγκη.