Σαμοθράκη: Τέλη Αυγούστου φτάνει το αντίγραφο της Νίκης


Στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Σαμοθράκης θα τοποθετηθεί στα τέλη Αυγούστου το δεύτερο πιστό αντίγραφο του αγάλματος της «Νίκης Σαμοθράκης», ένα γεγονός που, όπως σημείωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού  Κατερίνα Καραμήτσου – Γιαννέλου, οι κάτοικοι περιμένουν με ανυπομονησία.

«Σας το είχαμε υποσχεθεί και τώρα ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη! Μας επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων, κυρία Δόμνα Τερζοπούλου, η οποία μας διαβεβαίωσε, πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχεται η βάση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Η βάση θα τοποθετηθεί έξω από το μουσείο, όπου θα τσιμενταριστεί και εφόσον περάσουν 28 μέρες, στις οποίες χρειάζεται το τσιμέντο να μείνει  για να μπορέσει να στεγνώσει και να δεχτεί όλο αυτό το βάρος του αγάλματος. Στο  τέλος του Αυγούστου το άγαλμα έρχεται με γερανό στο νησί μας. Είναι έτοιμο, έχει συσκευαστεί και περιμένει να τοποθετηθεί έξω από το μουσείο.. Ο Δήμος Σαμοθράκης θα συνεργαστεί με την Εφορία Αρχαιοτήτων για να δώσει  στο γεγονός την κατάλληλη λαμπρότητα που του αρμόζει».

Επίσης, φέτος θα ανοίξει σταδιακά και η τρίτη αίθουσα του μουσείου, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί και η αναστήλωση και επισκευή του Πύργου  του Φονιά. Η μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του Κάστρου της Χώρας έχει ολοκληρωθεί και ξεκινούν οι εργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το νέο έτος. Το κάστρο της Χώρας θα φωτιστεί εσωτερικά και εξωτερικά με τον κατάλληλο φωτισμό και θα αλλάζει χρώματα ανάλογα με τις παγκόσμιες μέρες όπως γίνεται και σε άλλα μνημεία. Επίσης, ξεκινούν δύο πολύ μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στο Ιερό των Μεγάλων Θεών.