Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Σαμοθράκη επιδόθηκε σε έναν “αγώνα δρόμου” να χαρακτηριστεί το νησί ως covid free, ώστε να μη χαθεί ένα ακόμα καλοκαίρι για τον τουρισμό. Πράγματι το κέρδισε αφού σχεδόν με την έναρξη της τουριστικής περιόδου το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του νησιού είχε εμβολιαστεί και τα κρούσματα ήταν σχεδόν μηδενικά. Η Σαμοθράκη φέτος κέρδισε το στοίχημα, με τις αφήξεις να πολλαπλασιάζονται συνεχώς, με σελέμπριτι να επισκέπτονται και να κάνουν γνωστές τις όμορφες του νησιού σε όλη τη χώρα , με την ακτοπλοϊκή εταιρία  του Αδαμάντινος Κοραής να προσθέτει δρομολόγια. Η εικόνα όμως που αντίκρισαν οι επισκέπτες κυρίως την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου στο πικ της τουριστικής περιόδου, στην Καμαριώτισσα, ήταν τουλάχιστον απογοητευτική με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους. 

Διαβάστε ακόμη  Παύλος Μιχαηλίδης: Ισχυρές πλέον οι προϋποθέσεις για ένα νέο σύγχρονο Πανθρακικό Στάδιο στην Αλεξανδρούπολη

Ειλικρινά η εικόνα είναι λυπηρή, γιατί η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά και στον τουρισμό και αυτή η λεπτομέρεια είναι κάπως βρώμικη και αφήνει άσχημες εντυπώσεις.