Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης

Πολλά είναι τα παράπονα κατοίκων, του κέντρου κυρίως, της πόλης για τις διαρκώς αυξανόμενες θέσεις φορτοεκφόρτωσης, οι οποίες με τον ραγδαίο πολλαπλασιασμό τους, δημιουργούν μία σειρά αλυσιδωτών προβλημάτων αφού έτσι μειώνονται οι ωφέλιμοι χώροι παρκαρίσματος και επιδεινώνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κεντρικό ιστό της Αλεξανδρούπολης.

Με μια μικρή έρευνα που κάναμε στην Διαύγεια, εκεί όπου αναρτώνται όλες οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της δημοτικής Αρχής που αφορούν την δημιουργία αυτών των θέσεων, διαπιστώσαμε πως όντως ο αριθμός τους αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και οι κάτοικοι έχουν κάθε λόγο να εκφράσουν τα παράπονά τους.

Φαίνεται πλέον πως χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η κυκλοφοριακή μελέτη που έχει συνταχθεί από επιστημονική ομάδα, ότι όποιος ζητήσει τέτοιο χώρο, τον λαμβάνει με συνοπτικές διαδικασίες, ενδεχομένως έπειτα και από παρότρυνση στελεχών της δημοτικής Αρχής.

Αν συνυπολογίσουμε λοιπόν τα έργα που έχουν κυριολεκτικά αφήσει ανεξίτηλες πληγές σε οδόστρωμα και πεζοδρόμια, τότε η κατάσταση γίνεται εφιαλτική για όποιον κινείται στο κέντρο.  

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Με σπουδαίες διακρίσεις επέστρεψαν από δυο διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής τα παιδιά της Ρομποτεχνολογίας!

Εκλογές έρχονται και κάπως πρέπει να αυξηθεί η εκλογική πελατεία, προφανώς. Θα πρέπει όμως αυτό να μην λειτουργεί ενάντια στο σύνολο και να γίνεται βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού και πλάνου, ώστε να μην γίνεται μακροπρόθεσμη ζημιά.

Μέσα σε αυτή την λογική, ο αντιδήμαρχος κ. Βουρδόλης έχει επιδοθεί τελευταία σε μοίρασμα γραφείων σε κάθε σύλλογο που αιτείται χώρο στέγασης. 

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν ψηφίστηκε η παραχώρηση γραφείων στους παρακάτω συλλόγους:

«Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ Αλεξανδρούπολης»

«Φίλων Κυνηγών Ν. Έβρου»

«Φίλων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ¨ΗΡΟΔΙΚΟΣ ο ΣΗΛΥΒΡΙΟΣ¨».

Οι δύο από αυτούς θα στεγαστούν στο κέντρο Νεότητας εκεί όπου μέχρι πριν 2 χρόνια λειτουργούσε το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα οποία με απόφαση του κ. Ζαμπούκη διέκοψαν την λειτουργία τους.