Σαν βγεις στον πηγεμό για το ΠΓΝΑ… Μαύρα σκοτάδια θα συναντήσεις

Το θέμα του φωτισμού – ή μάλλον της έλλειψής του – στον δρόμο που οδηγεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης απασχόλησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασής του. Όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό, ο οδοφωτισμός στο συγκεκριμένο δρόμο είναι ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα οι οδηγοί, οι πεζοί, αλλά και οι περίοικοι να διαμαρτύρονται εύλογα, δίχως όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης, με αφορμή τη συζήτηση του σώματος για το θέμα του παρακείμενου οικισμού, τα γνωστά ως «Πέτρινα». Όπως σημείωσε, υπάρχουν πολλά παράπονα για την έλλειψη φωτισμού στο δρόμο προς το νοσοκομείο, καλώντας το Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κουκουράβας, σημείωσε πως και στο συγκεκριμένο δρόμο, όπως και σε πολλούς ακόμη, και μέσα στην πόλη, όπως είναι η οδός Ποιμενίδη και ο δρόμος του Κολυμβητηρίου, επιτήδειοι έχουν προβεί στην κλοπή καλωδίων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ηλεκτροδότηση των οδών. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, σε αντίθεση με τους δυο τελευταίους δρόμους, που ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου και έτσι ο φωτισμός θα αποκατασταθεί άμεσα, ο δρόμος του ΠΓΝΑ, όπως προέκυψε μέσα από αλληλογραφία του Δήμου με τη διοίκηση, είναι ιδιοκτησίας του νοσοκομείου και την ευθύνη για τη συντήρησή του έχει η Περιφέρεια. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκτέλεση έργου ή προμήθειας για κάτι που δεν μας ανήκει», σημείωσε ο κ. Κουκουράβας, ενώ ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, σχολίασε: «Εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα. Πρέπει η Αντιπεριφέρεια να αναλάβει την ευθύνη της και να αποκαταστήσει το φωτισμό. Αν μας πει ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».