Σαράντη για λιμάνι Αλεξ/πολης: «Με δικά μας κλαρκ και φωτισμό ξεφορτώνουμε τα εμπορεύματα»

Τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις της περιφέρειας είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, όπως τα λιμάνια και το σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και σε προσωπικό

Με δηλώσεις της η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Επιχειρήσεων (ΣΒΕ) κυρία Λουκία Σαράντη τονίζει την ανυπαρξία υποδομών στα περιφερειακά λιμάνια ώστε να εξυπηρετούνται οι εμπορευματικές μεταφορές με πλοία καθώς και τις δυσκολίες της διακίνησης προϊόντων από το διαλυμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας: «Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που εισάγουν ή και εξάγουν δια θαλάσσης τα εμπορεύματα τους. Δεν συμβαίνει όμως τα ίδια με τα περιφερειακά λιμάνια», λέει και φέρνει ως παραδείγματα τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας: «Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στέλνουμε δικά μας κλαρκ αλλά ακόμα και δικό μας φωτισμό για να εκφορτώσουμε τα εμπορεύματα μας από τα πλοία. Οι επιχειρήσεις της Μακεδονίας, Θράκης καθώς και της Ηπείρου αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες και μεγάλο κόστος από την απουσία εμπορικών υποδομών στα περιφερειακά λιμάνια».

Διαβάστε ακόμη  Προκήρυξη 13 θέσεων για γιατρούς του ΕΣΥ σε νοσοκομεία του Έβρου

Αλλά και με τα τρένα οι επιχειρήσεις της περιφέρειας έρχονται αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα. «Το σιδηροδρομικό δίκτυο για παράδειγμα δεν φτάνει μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης», αφηγείται η κυρία Σαράντη, ενώ η ίδια τονίζει και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες με τη διακοπή του σιδηροδρομικού δικτύου μετά την κακοκαιρία Daniel.