Σχέδιο “ένωσης” των 3 ποδηλατόδρομων επεξεργάζεται η Δημοτική Αρχή

Αλλαγές ετοιμάζει η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης σχετικά με τον υπάρχοντα σχεδιασμό για την ανάπλαση της παραλιακής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Κυριάκος Αραμπατζής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έγιναν ήδη αλλαγές για να εξασφαλιστεί η αμφίδρομη κυκλοφορία στην παραλιακή, σωστά και εύρυθμα.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία μπροστά στην πλατεία του φάρου είναι εργοταξιακή (3 μέτρα ανά ρεύμα), μετά την ολοκλήρωση του έργου η μικρότερη διατομή θα είναι 4 μέτρα ανά ρεύμα, και θα κινούνται άνετα ακόμη και μεγάλα οχήματα, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…

Σχετικά με τον φαρδύ ποδηλατόδρομο στην παραλιακή, ο Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι το έργο σχεδιάστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και δε μπορούσε να ακυρωθεί αλλά το πλάτος του είναι το μικρότερο επιτρεπόμενο.

Όσον αφορά τα 3 δίκτυα ποδηλατοδρόμων στην Αλεξανδρούπολη, που δεν ενώνονται μεταξύ τους, ο κ. Αραμπατζής δήλωσε ότι η δημοτική αρχή μελετά τρόπο για να ενωθούν τα 3 δίκτυα. “Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τον ποδηλατόδρομο θα πρέπει να έχει ένα ενιαίο δίκτυο” συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος.