Σε αντιπαράθεση Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου για τα αντιγριπικά εμβόλια

Την αντίθεση του στην διενέργεια των τεστ γρίπης στα φαρμακεία τονίζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου υπερασπιζόμενος την θέση των εργαστηριακών γιατρών.

Λόγοι δημόσιας υγείας είναι αυτοί, που οδήγησαν σε μια τέτοια ανακοίνωση τονίζει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστος Χατζηπαπάς και συνεχίζει: «Δεν είναι η ιατρική πράξη αυτή καθαυτή όσο το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει μια πιθανή παρενέργεια όταν αυτή συμβεί».

Ένας ακόμη λόγος είναι και αυτός της επιβίωσης των εργαστηριακών γιατρών, όπως αναφέρει,  οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες οικονομικές συνέπειες από την πολιτική που ακολουθείται τελευταία.

«Τώρα νομίζουμε ότι οι έκτακτες συνθήκες  λόγω πανδημίας που οδήγησαν στην απόφαση για την διενέργεια τεστ Covid  στα φαρμακεία απομακρύνονται οπότε όπως επισημαίνει ο κ Χατζηπαπάς μπορούμε επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να απομακρυνθούμε από τέτοιες δράσεις. Δεν είναι στη  θέληση μας όπως διευκρινίζει να αντιταχθούμε με καμία κοινωνική ομάδα πόσω μάλλον με τους φαρμακοποιούς. Αλλά κάποια πράγματα πρέπει να μπουν σε μια τάξη. Ο καθένας να ασχολείται με το αντικείμενο του»

Διαβάστε ακόμη  Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης: Vasa Swim Ergometer - Η προπόνηση γίνεται πρόκληση για αθλητές και πρωταθλητές

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου Θανάσης Μαλάκης σχολίασε:

«Ουδέποτε υπήρχε λόγος να κάνουμε τεστ γρίπης στα φαρμακεία», όπως  διευκρίνισε. «Δεν είχε ειπωθεί ποτέ ότι μπορεί να γίνει διάγνωση στα φαρμακεία. Το είχαμε τονίσει από την αρχή. Τα τεστ είναι μόνο προς πώληση» για να προσθέσει ότι θα γίνει εκ νέου ενημέρωση στους συναδέλφους του φαρμακοποιούς να μην παρεκκλίνουν… Ίσως να έγινε κάποια παρεξήγηση .Ούτε θέλουμε να μπούμε σε ξένα χωράφια. Όλοι είμαστε εδώ για να προασπίσουμε την δημόσια υγεία και να διασφαλίσουμε τους συμπολίτες μας».