Ικανοποιημένη η Eldorado Gold μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, με τη μετοχή της να συνεχίζει την ξέφρενη άνοδο και τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της, ανά μετοχή, μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, να εμφανίζουν ρυθμό ανάπτυξης 561,9%!

Αυτό μόνο από την επανεκκίνηση της επένδυσης στις Σκουριές, αφού, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το έργο του Περάματος, στα μέρη μας, βρίσκεται υπό καθεστώς συντήρησης, δίχως κάποια άλλη πληροφορία, προς το παρόν…

Όπως γράφει το capital, «η μεγαλύτερη επένδυση, άνω του 1 δισ. ευρώ, στον εγχώριο ορυκτό πλούτο που αφορά την εξόρυξη και κατεργασία χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων στη Βορειοανατολική Χαλκιδική από τον καναδικό όμιλο Eldorado Gold αναμένεται να οδηγηθεί σε σταδιακή απεμπλοκή, μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων των νέων υπουργών».

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση έχει κάνει λόγο, πολλές φορές, για μία από τις μεγαλύτερες “παραγωγικές επενδύσεις της χώρας”, όπως και για “αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον”.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστηριακών αναλυτών, τα κέρδη ανά μετοχή της Eldorado Gold θα εμφανίσουν ρυθμό ανάπτυξης σε ποσοστό 561,9% μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Η μετοχή της έχει αυξηθεί 8,87% την τελευταία εβδομάδα, 47,64% τον τελευταίο μήνα και 34,33% το τελευταίο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη  Στη Σαμοθράκη έφτασε το 6 τόνων ακριβές αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης (video)

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η εταιρεία διατηρεί σε κατάσταση συντήρησης την επένδυσή της στις Σκουριές, καθώς η απελθούσα κυβέρνηση δεν προχώρησε στην έγκριση αδειών ρουτίνας, δηλαδή της τροποποιητικής άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού, της μετεγκατάστασης των αρχαιοτήτων και της επικαιροποίησης της πολεοδομικής άδειας για το εργοστάσιο των Σκουριών. Σε καθεστώς συντήρησης διατηρεί και το έργο της στο Πέραμα, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και πολλά χρόνια»…