Σε διεθνές συνέδριο ο Ηλίας Τζιώρας για την ομάδα “Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..)”

Από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 ως την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 ο διαχειριστής της ομάδας Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..), Ηλίας Τζιώρας, θα βρίσκεται στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά Euromed 2018 (6th International Conference on Cultural Heritage) που διοργανώνει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) υπό την αιγίδα της Ουνέσκο και της Ε.Ε.!!

Όπως δηλώνει ο ίδιος η χαρά του είναι διπλή καθώς θα παρουσιάσει στην Κύπρο το πρώτο επιστημονικό του άρθρο (paper) παρουσία λαμπρών επιστημόνων, ακαδημαϊκών, ιδρυμάτων, ευρωβουλευτών και άλλων αρχών της Ε.Ε., με τίτλο “Digital Heritage Crowdsourcing through Social Media”.

Σε ανάρτηση του ο Ηλίας Τζιώρας σημειώνει “Eυχαριστώ θερμά τον Δρ. Marinos Ioannides, καθηγητή του ΤΕΠΑΚ και επικεφαλή του Digital Heritage Research Lab at CUT κατόχου των ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ εδρών της Unesco Chair on Digital Cultural Heritage αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά για την πρόσκληση, την εμψύχωση της προσπάθειας μου και τη δυνατότητα που μου δίνει να παραβρεθώ με υψηλές προσδοκίες ώστε να λάβω νέες γνώσεις στη διάσωση και στην ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής, ιστορικής και λαογραφικής μας κληρονομιάς. Ταυτόχρονα θα μεταφέρω από την πλευρά μου στους εκλεκτούς συμμετέχοντες τη δική μου εμπειρία στη καταγραφή της συλλογικής μνήμης και δημιουργίας ιστορικού αρχείου μέσω των Νέων Τεχνολογιών και των Social Media με διάδραση χρηστών.”

Διαβάστε ακόμη  Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Τα επίσημα αποτελέσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..) διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό αρχείο από την Αλεξανδρούπολη του χθες, υλικό που πραγματικά δύσκολα θα μπορούσε να βρει κανείς συγκεντρωμένο.

Περισσότερα για το συνέδριο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.vi-mm.eu/2018/09/05/euromed-2018-6th-international-conference-on-cultural-heritage/