Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια και οι Δήμαρχοι σε περίπτωση που επανέλθει το σχέδιο για εγκατάσταση προσφύγων

Διεξήχθη το πρωί στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη η σύσκεψη για ανοιχτή συζήτηση μετά το θέμα που προέκυψε για την εγκατάσταση προσφύγων μέσω προγράμματος του ΟΗΕ στον Έβρο. Το παρόν έδωσε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ κ. Δημοσχάκης ενώ δεν παραβρέθηκαν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες από την Περιφέρεια ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Εξακουστός. Παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης ενώ παραβρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Τοψίδης, ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων και Εξαγωγών Έβρου Παύλος Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ.Ζαμπούκης, κ.α

DSC_4860

Ο κ. Δημοσχάκης εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στο σχεδιασμό για εγκατάσταση προσφύγων στον Έβρο ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής αλλά από υπουργείο ομογενών. Ο κ. Δημοσχάκης τάχθηκα κατά κάθε σχεσιασμού να βρίσκεται ο Έβρος και η Θράκη σε οποιονδήποτε σχεδιασμό αφορά εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων.

DSC_4847

Τον λόγο έλαβε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Παυλίδης έκανε ξεκάθαρο ότι η περιφέρεια δεν εφησυχάζει και παρακολουθεί στενά το θέμα για να αντιδράσει άμεσα αν χρειαστεί και πάλι. Είπε ότι το πάγωμα των σχεδιασμών για την περιοχή και η στάση της κυβέρνησης που διαψεύδει την εφαρμογή του προγράμματος εγκατάστασης στον Έβρο, γίνονται δεκτά. “Αποδεχόμαστε την απόφαση αλλά τηρούμε στάση αναμονής” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλίδης.

Διαβάστε ακόμη  Ακρίβεια: Πλήρης απουσία ελέγχων στην αγορά και μέτρα που δεν εφαρμόζονται

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, τόνισε: Προς το παρόν ανακουφίζομαι με τη δήλωση του κ. Μουζάλα ως εκπροσώπου της κυβέρνησης ότι από το Νέστο και ανατολικά δεν θα υπάρξει μετανάστης. Η ανακούφιση αυτή όμως είναι δίπλα στη δυσπιστία γιατί επί πάρα πολύ καιρό υπήρχε η απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας να λειτουργεί ΜΚΟ χρηματοδοτώντας επιδοτήσεις- μισθώσεις κατοικιών στον Έβρο, ως επιλεγμένη περιοχή ανάμεσα σε άλλες,  εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία την οποία διασταυρώνω όντας προβληματιζόμενος, ότι πολλοί και πρόσφυγες και μετανάστες που δικαιούνται ασύλου ωθούνται από την Αθήνα να έρθουν προς την Αλεξανδρούπολη για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Newsroom Alexpoli.gr