Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία των κατοίκων των Φερών ενάντια στην απόφαση της 4ης ΥΠΕ για την υποβάθμιση του περιφερειακού Ιατρείου

Έξω από το περιφερειακό Ιατρείο έδωσαν ραντεβού οι κάτοικοι των Φερών για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της 4ης ΥΠΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποδυναμώσει και να υποβαθμίσει τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Φερών.

Το περιφερειακό ιατρείο το οποίο εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους, ανάμεσά τους ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας, δε θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, αλλά θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:00 μέχρι τις 15:00.

Οι αρνητικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης στην άμεση πρόσβαση των πολιτών όταν παραστεί ανάγκη για τις πρώτες βοήθειες η περίθαλψης , τόσο στις Φέρες όσο και στις γύρω περιοχές έβγαλε τον κόσμο στο “δρόμο”.

Στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής , ο Δήμαρχος κ. Ζαμπούκης, ο κ. Γιόκνώρης, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης όπως κύριος Γκότσης και ο πρώην Δήμαρχος Φερών κ. Ούστογλου. 

Σύμφωνα με την απόφαση της υγειονομικής περιφέρειας αναστέλλεται η λειτουργία αγροτικών ιατρείων στους νομούς Δράμας, Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, ενώ τροποποιείται η λειτουργία των κέντρων υγείας Αβδήρων και Παρανεστίου, τα οποία θα λειτουργούν Δευτέρα – Παρασκευή από τις 7:00 μέχρι τις 15:00.