Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν χθες (20-7-2022), σε περιοχές του Έβρου, της Ξάνθης και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί πλησίον του οικισμού Νίψας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί στον κόμβο Αρδανίου αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα  να έχει ανατραπεί εκτός της οδού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός διακινούμενου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πινακίδες που έφερε το ανωτέρω αυτοκίνητο ανήκουν σε άλλο όχημα.

Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος του οικισμού Κιμμερίων), αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Επιπλέον προέκυψε ότι για τις πινακίδες που έφερε το ανωτέρω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 18-7-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη τέταρτη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Διαβάστε ακόμη  «Τοπία στην Πόλη.»

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Οι οδηγοί –διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, πινακίδες κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Συνελήφθη την 20-7-2022 το βράδυ στο Ορμένιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ορμενίου, ένας αλλοδαπός διότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστη που διέπραξε απάτη σε βάρος ημεδαπής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος εξαπάτησε ημεδαπή στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, την 19-7-2022 το απόγευμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτρια καταστήματος ενδυμάτων της Αλεξανδρούπολης παριστάνοντας φαρμακοποιό της πόλης, με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων για αγορά δωροεπιταγής. Κατά την επικοινωνία τους, κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα να την πείσει να ακολουθήσει σύδεσμο (link) που της απέστειλε, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε τραπεζικό της λογαριασμό, από τον οποίο προέβη σε μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 17.800 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπές.

Συνελήφθη την 20-7-2022 το μεσημέρι σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας ημεδαπός, διότι νωρίτερα αφαίρεσε από κατάστημα ενδυμάτων στην Αλεξανδρούπολη είδη ρουχισμού αξίας 75 ευρώ, ενώ στη συνέχεια εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα οικίας σε οικισμό του Έβρου
και αφαίρεσε τιμαλφή αξίας 15.000 ευρώ περίπου.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.