Λίγες ώρες αφότου άρχισε η χθεσινή καταιγίδα αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις κορυφαίων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών από το Predator, δεξιά τρολ έσπευσαν να… ορμήσουν στο Twitter παρουσιάζοντας μια διαστρεβλωμένη εκδοχή της υπόθεσης με καθαρό στόχο να αλλάξει η ατζέντα και να πάει η μπάλα στην εξέδρα.

Το σενάριο που δημιούργησαν ήταν απλό: Εφόσον ο Σπίρτζης είπε ότι μέσω εκείνου παρακολουθούσαν τον Τσίπρα, άρα και τώρα η παρακολούθηση στενών συνεργατών και υπουργών του πρωθυπουργού σημαίνει παρακολούθηση Μητσοτάκη.

Τους ισχυρισμούς αυτούς, όμως, έσπευσε σήμερα πουρνό πουρνό να φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την τοποθέτησή του για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Ανάπτυξης, όπως και η σύζυγός του, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ονομάτων που έδωσε στη δημοσιότητα με το ρεπορτάζ της η εφημερίδα Documento.

Διαβάστε ακόμη  Επουσιώδεις αλλαγές στο νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι ο Χρήστος Σπίρτζης είχε δηλώσει ότι παρακολουθούσαν μέσω αυτού τον Αλέξη Τσίπρα. «Άρα λοιπόν, είναι δόκιμο να πει κανείς ότι οι άλλοι παρακολουθούσαν τον Μητσοτάκη, όχι εκείνος την αντιπολίτευση».

Ποιος δίνει γραμμή σε ποιον; Τα τρολ στον Άδωνη ή το αντίστροφο;

Ο υπουργός είχε προσπαθήσει προηγουμένως να απαξιώσει πλήρως το ρεπορτάζ λέγοντας «μου κάνει φοβερή εντύπωση – ειλικρινά σας το λέω – ότι ακόμη και σοβαροί άνθρωποι ασχολήθηκαν με αυτό το δημοσίευμα. Εγώ έχω πικρά πείρα των “αποκαλύψεων” του Documento. Κάποτε με έβγαλαν ψεύτη και αθωώθηκα και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι και ο Λοβέρδος με ομόφωνο βούλευμα για την υπόθεση Novartis με κάποιους ψευδομάρτυρες του τύπου “νομίζω, άκουσα ότι”. Τώρα διαβάζω ότι δήθεν ο πρωθυπουργός μας παρακολουθούσε όλους, εμένα τον Χατζηδάκη, τη σύζυγό μου την Ευγενία, την Μαρίνα Πατούλη… Αυτά όλα είναι γελοιότητες!. Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να ακούει στο τηλέφωνο τι λέει η Ευγενία (σ.σ. την σύζυγό του Μανωλίδου) ή η Πόπη (σ.σ. Καλαϊτζή, σύζυγο Χατζηδάκη) ή η Μαρίνα (σ.σ. Πατούλη)».

Φρόντισε, άλλωστε, τα επιρρίψει ευθύνες και στον Αλέξη Τσίπρας λέγοντας ότι έχει ευθύνη γιατί «ο Βαξεβάνης δεν τα κάνει μόνος του αυτά» για να προσθέσει: «Σπρώχνουν τη χώρα στο βούρκο και στη λάσπη από το πάθος τους να επιστρέψουν στην εξουσία. Έτσι θα πάμε σε εκλογές;».

Πηγή: efsyn.gr