Σε κατάληψη σήμερα το Λύκειο Σουφλίου / Κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης για την έλλειψη καθηγητών και τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η έλλειψη καθηγητών είναι φανερή στα σχολεία όλη της χώρας και ιδιαίτερα στα σχολεία του Έβρου, καθώς βρίσκονται στο περιθώριο και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να βοηθάει.

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Σουφλίου ήρθαν σε επικοινωνία με το e-evros.gr, χθες το μεσημέρι και ανέφεραν τα απαράδεκτα πράγματα που συμβαίνουν στο σχολείο τους και μάλιστα σε όλες τις τάξεις του λυκείου.

Συγκεκριμένα με αφορμή τις συγχωνεύσεις των τμημάτων που πρόκειται να γίνουν λόγω της έλλειψης καθηγητών, η Διευθύντρια του Λυκείου απευθύνθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όμως όπως μας αναφέρουν και οι ίδιοι οι μαθητές, “δεν συγκινήθηκαν και ιδιαίτερα” με τα λεγόμενα της διευθύντριας, η οποία τόνισε πως δεν πρέπει να γίνουν οι συπτύξεις των τμημάτων και συγκεκριμένα στο λύκειου του Σουφλίου από 3 τμήματα σε 2,διότι εν μέσω πανδημίας υπάρχει μεγάλη δυνατότητα πιο εύκολης μετάδοσης του ιού.

Για τον λόγο αυτό οι μαθητές παίρνουν τα “ηνία” και σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο λύκειο τους με δύο βασικά αιτήματα. 1) Να τοποθετηθούν οι απαραίτητοι καθηγητές στις κενές θέσεις και 2) Να μην γίνουν οι συμπτύξεις των τμημάτων που προβλέπονται.

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…

Επίσης, μαθήτρια του λυκείου, που είναι και πρόεδρος ενός τμήματος από την 3η λύκειου, μας έκανε γνωστό το γεγονός πως οι ελλείψεις καθηγητών είναι τεράστιες. Μάλιστα ο καθηγητής της βιολογίας έχει αναλάβει μόνο τα μαθήματα της 3ης λυκείου και όχι των υπόλοιπων τάξεων όπως και ο καθηγητής των Μαθηματικών Κατεύθυνσης αλλά και των Αρχαίων.

Το κύριο αίτημα των μαθητών είναι το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να ασκεί πίεση για συμπτύξεις τμημάτων αλλά και να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις καθηγητώνγια να αντιμετωπιστούν τα κενά στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας χρειάζεται να καλύψει τα κενά των σχολείων και όχι να προσαρμόζει τους μαθητές στα κενά που το ίδιο έχει δημιουργήσει.

Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στο 2021 και η μόρφωση και η εκπαίδευση να δίνεται με το “σταγονόμετρο”!

Πηγή : e-evros