Σε λειτουργία τέθηκε το Pet – Scan στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε, μετά από δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υπερσύγχρονο μηχάνημα Pet – Scan, χρηματικής αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι οι ασθενείς που είχαν και έχουν ανάγκη να υποβληθούν σε μία τέτοια εξέταση, εφεξής δεν χρειάζεται να μεταβούν στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών προκειμένου να υποβληθούν σε αυτήν την εξέταση

Τα ευχάριστα γνωστοποίησε ο καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και διευθυντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, κάνοντας μία ανάρτηση σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης και γράφοντας:

«ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ! ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗ RET/CT ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΓΝΑ. Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ Ι.Σ ΝΙΑΡΧΟΥ,  Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΚΘ».

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου «ΣυνεχίΖΩ», σχολίασε την θετική αυτή εξέλιξη στην διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση και αντιμετώπιση του καρκίνου, ακολούθως…

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…

«Το PET/CT στο ΠΓΝΑ,είναι πραγματικότητα!!!Συγχαρητήρια Athanassios Zissimopoulos και σε όλο το προσωπικό!!! Μια νέα εποχή με περισσότερα “όπλα”, ξεκίνησε για τους ασθενείς με καρκίνο!».

Επισημαίνεται ότι η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην διάγνωση και στην θεραπεία ασθενών με καρκίνο είναι ανεκτίμητη. Ωστόσο ως τεχνολογία βρίσκει πρακτική εφαρμογή σε πολλαπλά επιστημονικά πεδία της Ιατρικής, με κυριότερα αυτά της Ογκολογίας, της Νευρολογίας, της Αιματολογίας, της Παιδιατρικής, της Λοιμωξιολογίας, της Καρδιολογίας, της Ουρολογίας της Ορθοπεδικής και πολλών άλλων ειδικοτήτων.