Σε χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα στο Κέντρο Θρακικών Μελετών Διδυμοτείχου, θα επαναλειτουργήσει , μετά από πολλά χρόνια, η δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης.

Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάνογλου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή ήταν το αποτέλεσμα μίας μεγάλης και άοκνης προσπάθειας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηγιάννογλου ανέφερε: “Αναζητήσαμε ένα επιβλητικό κτίριο ή έναν χώρο μεγαλύτερο, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και εκδηλώσεις, όμως υπήρξαν πολλά προβλήματα που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν, και τελικά αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν ωραίο χώρο για τη βιβλιοθήκη του δήμου στο Κέντρο Θρακικών Μελετών”

Διαβάστε ακόμη  ΣυνεχίΖΩ: "Η πρόληψη πάει παντού"

Τέλος εξήγησε ότι το όλο εγχείρημα της πλήρους επαναλειτουργίας της δημοτικής βιβλιοθήκης θα υποστηριχτεί από βιβλιοθηκονόμο που κατάγεται από το Διδιμότειχο, υπηρετούσε στην δημοτική βιβλιοθήκη Ορεστιάδας και μέσω του πρόγραμματος της κινητικότητας μετακινήθηκε από την Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ορεστιάδας, στην Δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Διδιμοτείχου.