Σε πολιτική απόγνωση ο Γ. Ζαμπούκης στέλνει αγωγές νομίζοντας πως θα μας φιμώσει

Πρίν απο λίγη ώρα ο διαχειρίστης του evrosonline.gr δέχτηκε μια αγωγή  απο τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης που αξιώνει χρηματική αποζημίωση  για το δημοσίευμα μας “Οικογενειακή υπόθεση άλλη μία απευθείας ανάθεση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης” που αφορούσε την απευθείας ανάθεση έργου προμήθειας στην επιχείρηση συγγενικού προσώπου ενός απο τους αντιδημάρχους. Όπως αναφέρει και στην αγωγή  του ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης σε ένα κρεσέντο αλαζονείας “παρότι ανέχεται μέχρι τώρα την κριτική μας” και δώστε ιδιαίτερη σημασία στην φράση αυτή , παρότι λοιπόν ανέχεται την κριτική μας,  στο συγκεκριμένο δημοσίευμα θεωρεί πως δημοσιεύσαμε ψευδείς ειδήσεις με σκοπό να τον συκοφαντήσουμε.

Πάμε να δούμε όμως τα γεγονότα 

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ορθώς  αναφέρεται πως πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του αντιδημάρχου , γεγονός που επιβεβαιώνει στο εξώδικο που μας είχε αποστείλει  και ο ίδιος ο δήμαρχος.

Γίνεται ξεκάθαρο απο τον συντάκτη του κειμένου πως η συγκεκριμένη ανάθεση είναι μεν νόμιμη αλλά κατα την άποψη μας εγείρονται ζητήματα πολιτικής ηθικής λογω της συγγένειας , ζήτημα που οι περισσότεροι φαίνεται να το αντιλαμβάνονται πλην του δημάρχου.

Τέλος σε ο,τι αφορά τον αστείο ισχυρισμό του κυρίου Ζαμπούκη ότι δεν αναφέραμε τις υπόλοιπες οικονομικές προσφορές που ζήτησε ο δήμος και ως εκ τούτου τον συκοφαντήσαμε , τον προτρέπουμε την επόμενη φορά η δημοτική αρχή να ειναι πιο επιμελής και στο έγγραφο που δημοσιεύει στην διαύγεια και αποτελεί πηγή του ρεπορτάζ μας , να αναφέρει αναλυτικά τις προσφορές. Στο συγκεκριμένο έγγραφο δεν γίνεται καμία αναλυτική αναφορά σχετικά με το πλήθος και το περιεχόμενο των προσφορών που έλαβε ο δήμος  παρά απλώς αναφέρεται πως λήφθηκαν υπόψη οι προσφορές χωρίς να αναφέρεται αν ήταν μια ή περισσότερες.

Διαβάστε ακόμη  Tο ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού για τα 100 χρόνια της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης μάγεψε το φιλοθέαμον κοινό της πόλης

Στο πολιτικό σκέλος γίνεται πια ξεκάθαρο πως ο κύριος Ζαμπούκης μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας , ενώ παράλληλα με απελπισία βλέπει το επικοινωνιακό του οικοδόμημα να καταρρεει αποφάσισε με μια σπασμωδική και επιπόλαια κίνηση  να ποινικοποιήσει την δημόσια κριτική που είμαστε συνταγματικά  υποχρεωμένοι να ασκούμε ” απειλώντας” μας με αγωγές και μηνύσεις που δεν θα έχουν καμμία τύχη. Βέβαια διατηρώντας την πλάνη πως μπροστά στον φόβο της ταλαιπωρίας που θα υποστούμε στις δικαστικές αίθουσες θα σταματήσουμε να του ασκούμε κριτική καθώς όπως και ο ίδιος δηλώνει έχει σταματήσει να την ανέχεται και κάπως έτσι θα μας φιμώσει.

Του απαντάμε λοιπόν πως ματαιοπονεί  και πως αν τόσο γρήγορα έχουν πέσει τα όρια της ανεκτικότητας του στην κριτική μπορεί να επιστρέψει στην ασφάλεια του δικηγορικού του γραφείου , εάν και κρίνοντας απο τους ισχυρισμούς του στην αγωγή που μας έστειλε κατά την άποψη μας η αναστολή άσκησης της δικηγορίας είναι αισθητή.