Σε σχολείο της Κροατίας το Γυμνάσιο Φερών

 Σε meeting  καθηγητών στο σχολείο Matija Gubec στο Cernik της Ανατολικής Κροατίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus KA201- Food for thought» συμμετείχαν τρεις καθηγήτριες από το Γυμνάσιο Φερών. Στις αρχές του  Οκτώβρη, οι κυρίες Καμάργιου Χρυσάνθη, Καρακύργιου Κωνσταντίνα και Σιδηρά Μαρία  παρευρέθηκαν σε συνάντηση καθηγητών από 6 ευρωπαϊκές  χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Λιθουανία) με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα εκπαίδευσης. Παράλληλα, συμφωνήθηκαν οι επόμενοι στόχοι του διετούς προγράμματος, το οποίο αφορά στη διατροφική κουλτούρα της Ευρώπης και η ημερομηνία επίσκεψης των μαθητών του Γυμνασίου Φερών στη Ρουμανία τον προσεχή Μάρτιο.

 Πολύ θετικές πάντως ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι καθηγήτριες από τις υποδομές  του σχολικού συγκροτήματος. Σε μια μικρή κωμόπολη 3000 περίπου κατοίκων μιας χώρας, που πριν 20 χρόνια έβγαινε από μια εμφύλια σύγκρουση, το σχολείο διαθέτει κλειστό σχολικό γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών,αίθουσα επιμόρφωσης για τους καθηγητές, οργανωμένες αίθουσες αντίστοιχες των σχολικών αντικειμένων, εξωτερικούς καταπράσινους χώρους με παγκάκια που αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια . «Αξιοποιούμε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα, για να παρέχουμε στους μαθητές μας αυτό που τους αξίζει» τόνισε η Διευθύντρια του Σχολείου. Μάλιστα, παραλαμβάνοντας το δώρο της ελληνικής αποστολής, τη Νίκη της Σαμοθράκης και μια τρισδιάστατη σύνθεση με αρχαίους Έλληνες θεούς και ήρωες, συμπλήρωσε «Ωω, το γνωρίζω αυτό το άγαλμα!»

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

Να θυμίσουμε ότι η λήξη του προγράμματος θα παραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στις Φέρες με την υποδοχή και φιλοξενία 12 μαθητών από την Κροατία και την Πολωνία και τη συμμετοχή 15 περίπου καθηγητών από τις 6 χώρες! « Είναι μια πρόκληση για το σχολείο μας και γενικότερα για την τοπική κοινωνία των Φερών η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κάτι που θα προβάλλει και θα αναδείξει την τόπο μας» δήλωσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες.