Σε συνέδριο για την αστική ανάπτυξη ο Γιάννης Φαλέκας

Σε συνέδριο για την αστική ανάπτυξη βρέθηκε ο Γιάννης Φαλέκας, στην Αθήνα. Έως το 2050 οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κάτοικοι των πόλεων θα αγγίζουν τα 7 δισ., αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, σε σύγκριση με το ένα τρίτο που ήταν το 1950. Κυβερνήσεις, περιφερειακοί και τοπικοί φορείς αυτοδιοίκησης σε όλο τον κόσμο εργάζονται για να κάνουν την αστικοποίηση «διαχειρίσιμη» και βιώσιμη για το μέλλον. Αυτή η διαχείριση κυρίως εστιάζεται στον τομέα των μεταφορών, των τεχνολογικών υποδομών και της υγείας.

Το συνέδριο περιελάμβανε 3 workshops

Workshop 1:
“IoT @ Smart City / Smart cities and IoT data integration”
Επιμέλεια:
Δρ. Γιάννης Κοζάτσας, ICT Strategy Consultant

Workshop 2 :
“Καλές πρακτικές στο URBACT III: Η νέα πρόσκληση του προγράμματος – Πώς συμπληρώνεται η αίτηση”
Επιμέλεια:
Ματθίλδη Κωνσταντοπούλου, Νατάσα Ζαρκοπούλου, Μαρία Παπουτσή, εκπρόσωποι του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT

Workshop 3:
“Αξιοποίηση των Προηγμένων Τεχνολογιών Δικτύωσης στις Έξυπνες Πόλεις”
Επιμέλεια:
Δρ. Περικλής Χατζημίσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΑΤΕΙΘ

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

 

Ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Αντιπρόεδρος, Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων ήταν ομιλητής στο συνέδριο που είχε την εξής θεματολογία:

  • Το Αστικό Περιβάλλον Σήμερα: Στρατηγική, Προκλήσεις & Τρόποι Υλοποίησης

H ενότητα θα αναδείξει θέματα όπως: ανάπτυξη στρατηγικών και καθορισμός πολιτικής για βιώσιμη αστική ανάπτυξη, έξυπνη διακυβέρνηση, ψηφιακή στρατηγική μέσω της υλοποίησης υποδομών τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), επενδυτικές ευκαιρίες και συνεργασίες δημοσίου-ιδιωτικού τομέα.

  • Τεχνολογικές Λύσεις και Καινοτομίες για Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

Η ενότητα θα προσφέρει πρακτικές πληροφορίες, λύσεις, υπηρεσίες και τεχνολογίες αιχμής για τη μετάβαση σε «ευφυείς» πόλεις

  • Καλές Πρακτικές και projects

Παρουσιάζονται καλές πρακτικές «ευφυών» πόλεων, αναδεικνύοντας τη στρατηγική, το σχεδιασμό και τους τρόπους που εφαρμόστηκαν. Δήμαρχοι και project leaders θα μοιραστούν με το κοινό την πολύτιμη γνώση και το όραμά τους για το μέλλον.