Σε τρίμηνη αναστολή 25 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

25 από τους 391 εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου,  μπαίνουν από αύριο σε  τρίμηνη αναστολή εργασίας και έχουν λάβει ειδοποίηση γι αυτό, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιαδας ο διοικητής του Χρήστος Καπετανίδης.

Τα ποσοστά άλλαξαν στη διάρκεια της ημέρας αφού με στοιχεία που είχαμε πάρει το πρωί από τον διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας   Βασίλη  Γαλάνη, ο αριθμός ήταν στο 33.(Ενας γιατρός από τους 55 , 19 νοσηλευτές  στους 184, 3 από τους 35 διοικητικούς και 10 από τους 117 από το   τεχνικό προσωπικό).

Αργά το μεσημέρι  το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων άγγιξε  το 94%.

«Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να εξαρτάται από την απόφαση του καθενός» δηλώνει ο κ. Καπετανίδης για να  προσθέσει  ότι «εγώ θέλω να ξαναγυρίσουν έστω οι περισσότεροι .Ελπίζω να το ξανασκεφτούν και να συμμορφωθούν με αυτό που παραδέχεται  η πλειοψηφία και η κρατούσα  άποψη του Υπουργείου πού λέει ναι στον εμβολιασμό. Άλλωστε αν δεν έχεις υγεία δεν υπάρχει θέμα ελευθερίας.»

Ο διοικητής του Νοσοκομείου διαβεβαίωσε ότι «είμαστε καλά» και ότι «δεν θα υπάρξουν τριγμοί στην λειτουργία του Νοσοκομείου.»

Να σημειωθεί ότι νωρίς σήμερα το πρωί μια μερίδα εργαζομένων συγκεντρώθηκε στη γραμματεία του     Νοσοκομείου όπου κατέθεσαν αίτηση με την αντίθεση τους στην υποχρεωτικότητα, ώστε μέσα από αυτήν να μπορέσει να υπάρξει και κάθε νόμιμη διεκδίκηση της.

ertnews