Σερφάροντας με το δωρεάν WiFi στην πλατεία του Φάρου!

Τα παράπονα για την έλλειψη δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια στην Αλεξανδρούπολη ήταν μεγάλα. Υπήρχε το γνωστό δίκτυο του δήμου (Alexpolis WiFi) το οποίο μάλλον έχει πάψει να λειτουργεί αφού η λήψη του σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης δεν είναι πια δυνατή. Την εμφάνιση του όμως έκανε το δίκτυο δωρεάν WiFi _OpenMall Alexandroupolis_ το οποίο ο κόσμος άρχισε να χρησιμοποιεί όλο και συχνότερα τουλάχιστον στα σημεία που η λήψη του είναι δυνατή. Ένα τέτοιο σημείο είναι και η πλατεία του Φάρου.

Πως λειτουργεί το δίκτυο

Δοκιμάσαμε το δίκτυο και μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί ικανοποιητικά, τουλάχιστον σε ώρες που η πλατεία δεν είναι γεμάτη κόσμο και για βασική χρήση (άνοιγμα ιστοσελίδων, κοινωνικά δίκτυα κτλ). Από το μνημείο των Βισβίζηδων μέχρι και μπροστά στο Φάρο, η λήψη του δικτύου είναι ικανοποιητική, τα πράγματα όμως αλλάζουν αν κατέβει κάποιος τα σκαλιά μπροστά από το Φάρο ή αν προχωρήσει δυτικότερα. Εκεί το δίκτυο φαίνεται ότι…δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά. Ίσως μελλοντικά δούμε την ισχύ του να αυξάνεται, κάτι που θα ήταν ιδιαιτέρως θετικό.

Από θέμα ταχύτητας επίσης το δίκτυο τα πάει περίφημα (επαναλαμβάνουμε…σε ώρες που η πλατεία δεν έχει πολύ κόσμο). Αρκεί βέβαια να μπορέσει κάποιος να κάνει τη σύνδεση γιατί δεν αρκεί μόνο η επιλογή του δικτύου από τη συσκευή σας. Θα πρέπει ο χρήστης αφού επιλέξει το _OpenMall Alexandroupolis_ και συνδεθεί, να κάνει και… κάτι ακόμα. Να ανοίξει τον περιηγητή (browser) στο κινητό του και να πατήσει το ειδικό κουμπί που θα του προσφέρει 2 ώρες συνεχόμενης δωρεάν πρόσβασης! Αν δεν κάνει την κίνηση αυτή, τότε θα βλέπει το δίκτυο συνδεδεμένο μεν αλλά χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμη  Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη του

Παράπονα για τη λειτουργία του βέβαια υπάρχουν αλλά ας μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για δωρεάν πρόσβαση…και ότι τουλάχιστον το δίκτυο αυτό…είναι μάλλον πιο λειτουργικό από το προηγούμενο του Δήμου.

Οι ιστοσελίδες που φορτώσαμε άνοιξαν γρήγορα και όλα έδειχναν ικανοποιητικά. Κάποιες ιστοσελίδες πάντως είναι μάλλον κλειδωμένες για λόγους ασφαλείας καθώς πρόκειται για δημόσιο δίκτυο με ταυτόχρονη σύνδεση πολλών χρηστών. Έτσι για παράδειγμα, στην προσπάθεια μας να μπούμε σε ιστοσελίδα τράπεζας, η ιστοσελίδα δεν φόρτωσε.

Το open mall Αλεξανδρούπολης εγκαινιάστηκε το 2016 και είναι δίκτυο 20 πυλώνων σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και τα γνωστά info kiosks που υπάρχουν πλέον στην Αλεξανδρούπολη, στα οποία καταναλωτές και επισκέπτες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούν να ενημερώνονται τόσο για τα καταστήματα και τις προσφορές τους, όσο και για διάφορα πολιτιστικά γεγονότα και κοντινούς προορισμούς της περιοχή. Ο Εμπορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης μάλιστα είχε βραβευτεί από την ΕΣΕΕ για τη συνδρομή του στην υλοποίηση του έργου.