Για σεξισμό κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ η παράταξη Πόλη και Πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό maximun και στον Δημήτρη Κολιό, στις 15 Σεπτεμβρίου. Στο ηχητικό απόσπασμα το οποίο είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του σταθμού, ο Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, αφού ενημερώνει τους ακροατές για τις επικείμενες προσλήψεις στη δημοτική επιχείρηση,  συμβουλεύει τις γυναίκες να μην υποβάλλουν αιτήσεις γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά η δουλειά είναι δύσκολη.

Μάλιστα όπως ο ίδιος έκανε γνωστό συμβούλεψε μία γυναίκα εργαζόμενη της επιχείρησης η οποία κατάφερε να προσληφθεί, να παραιτηθεί λόγω της δυσκολιας του αντικειμένου της, και τη θέση της να καταλάβει ο επόμενος επιτυχών που είναι άνδρας. 

«Στη ροή του λόγου του επενέβη ο κ. Κολιός γελώντας και δείχνοντας να συναινεί στα όσα απίστευτα εκστόμιζε ο άνθρωπος της παράταξής του λέγοντας «πως πρέπει να έχουν τα κατάλληλα σωματικά προσόντα».  Αστειευόμενοι αμφότεροι υποστήριζαν πως η «επόμενη προκήρυξη θα πρέπει να είναι για αρσιβαρίστριες με ανάλογα προσόντα». Αυτά και άλλα προσβλητικά για τη γυναίκα ακούστηκαν στη συνέντευξη αυτή τα οποία γεννούν εύλογα προβληματισμούς», αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παραταξη του πρώην δημάρχου κατηγορώντας ευθέως τον αντιπρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης για σεξισμό και ρατσισμό απέναντι στις γυναίκες.  «Θα πρέπει οι πρωταγωνιστές αυτής να καταλάβουν  πως η εργασία είναι ανθρώπινο δικαίωμα που κατακτήθηκε με το πέρασμα των αιώνων και δεν έχει φύλο. Αυτού του είδους οι νοοτροπίες και λογικές είναι επικίνδυνες, γιατί φωλιάζοντας στο μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου σταδιακά και σε κοινωνίες που δεν δείχνουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά, οδηγούν σε ακόμη πιο επικίνδυνα και ακραία φαινόμενα που δεν τολμούμε καν να αναφέρουμε», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η παράταξη. Περαιτέρω ζητεί από την πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου καθώς και από οποιοδήποτε άλλο φορέα που παλεύει για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Διαβάστε ακόμη  Κινητοποίηση για τη Νοσηλευτική Σχολή την ερχόμενη Κυριακή

Ακούστε την συνέντευξη εδώ