Διαβάστε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

17 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περί του παρεκκλησίου Οσίου Παϊσίου στὸν Μαΐστρο

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει τους ευσεβείς χριστιανούς της Επαρχίας μας ότι το Παρεκκλήσιο του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του αγιορείτου, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 σφραγίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 598/2020 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των ιδιοκτητών του Παρεκκλησίουεπειδή το «άνοιξαν» σε δημόσια λατρεία, ενώ ήτανιδιωτικός ναός ο οποίος, σύμφωνα με τον Νόμο(τις διατάξεις των άρθρων 1 και 6, παρ. 1 του Α.Ν. 200/1940, καθώς και την διάταξη του άρθρου 13 του υπ’ αριθμ. 8/1979 Κανονισμού) έπρεπε ναεξυπηρετεί αποκλειστικά τις πνευματικές ανάγκεςτης οικογένειας τους.

Επί πλέον, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι:

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υποχρεούται από το Νόμο με «ιδιαίτερη νομική υποχρέωση και δεσμία αρμοδιότητα», να σφραγίσει τοΠαρεκκλήσιο εφόσον αυτό πανθομολογουμένωςετέθη σε δημόσια λατρεία.

Βάσει, λοιπόν, της Αποφάσεως 598/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσέλευση και η είσοδος πιστών στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και για το λόγο αυτό θα παραμένει κλειστό, καθότι εμπίπτει στη Νομοθεσία περί ιδιωτικών Παρεκκλησίων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως