Στον Maximum Fm μίλησε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλο της Gastrade Κωνσταντίνος Σιφναίος, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις για το  θέμα που έχει προκύψει με τις αποζημιώσεις 47 ιδιοκτητών εκτάσεων από τις οποίες προβλέπεται να περάσει ο χερσαίος αγωγός του LNG.
Μετά από πολλές περιστροφές και αναφορές στο γενικότερο πλαίσιο του έργου, ο κ. Σιφναίος, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις καταγγελίες των κατοίκων ότι οι διαδικασίες έγιναν από την εταιρεία χωρίς καμία ενημέρωση, σημείωσε πως τόσο η θαλάσσια κ η χερσαία όδευση δεν άλλαξαν από το 2012 και ότι είναι αυτές που περιγράφονται σε όλα τα  δημόσια έγγραφα. Επιπλέον, επισήμανε ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, οι κτηματολογικοί πίνακες δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο και αναρτήθηκαν στο Δημαρχείο επί 4 μήνες, ενώ το ύψος των αποζημιώσεων καθορίστηκε σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος από την Αποκεντρωμένη. 
«Εμείς δεν επεμβήκαμε καθόλου στην απόφαση της Αποκεντρωμένης, όλα έγιναν με τους δικούς τους καταλόγους και διαδικασίες. Αν αυτό που προέκυψε είναι σωστό ή λάθος δεν το γνωρίζω, δεν είμαι ειδικός σε αυτό, για το αν πχ το δέντρο αποζημιώνεται  με το κομμάτι ή με το στρέμμα δεν το γνωρίζω , άρα δεν μπορώ να κρίνω», ενώ τόνισε πως ο κάθε πολίτης μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο, αν θεωρεί ότι αδικείται.

«Εμείς, από την πλευρά μας, θα διευκολύνουμε στο βαθμό που επιτρέπεται και δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε κανένα κάτοικο, αν κρίνουν ότι θίγονται από την αποζημίωση και ότι τα ποσά που επιδίκασε η Αποκεντρωμένη δεν είναι τα σωστά. Αν θέλουν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια εμείς δεν θα έρθουμε σε αντίθεση προς όφελος των κατοίκων… Στο βαθμό που μπορούμε θα παρέχουμε και κάποια έγγραφα που είναι δημοσιοποιημένα για να τους διευκολύνουμε».
Αναφορικά με παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να γίνει μία ευρεία συζήτηση για το έργο, είπε πως εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση από το Δήμαρχο και συμφωνηθεί μία ημερομηνία, θα παραστεί με χαρά. 
Για τα αντισταθμιστικά, είπε πως «καταρχήν λέω ναι, να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω. Θα πρέπει η συζήτηση να είναι ολιστική, όχι αποκομμένη και μεμονωμένη, μας ενδιαφέρει ειλικρινά τα όποια αντισταθμιστικά να είναι πράγματα που θα έχουν ευρύτερη ωφέλεια στην πόλη. Θα ακούσουμε προτάσεις φορέων, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, κατά καιρούς έχουμε συζητήσει διάφορες ιδέες. Θα θέλαμε από τη δική μας πλευρά ό,τι κάνουμε να έχει όσο το δυνατό θετικότερο αντίκτυπο στο μεγαλύτερο δυνατό φάσμα των πολιτών».

Διαβάστε ακόμη  Το θέατρο του παραλόγου: Όταν κάτι…βαψιματάκια βαπτίζονται έργα άξια αποθέωσης

Τέλος, για τους αλιείς είπε πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.  «Ούτε το αλιευτικό πεδίο τους αποκλείουμε, αντιθέτως, και πάλι χωρίς να είμαι ειδικός σε αυτό, θεωρώ ότι μάλλον καλό κάνουμε στην ιχθυοπανίδα παρά κακό, αφού μπορεί να δημιουργηθεί και μια πολύ μικρή περιοχή, λιγότερο από το 0,3% του αλιευτικού πεδίου, όπου θα υπάρχει προστασία και από την υπεραλίευση. Δεν θα θιγούν οι αλιείς. Αποκλείεται μόνο ένας κύκλος γύρω από την πλωτή  μονάδα, όπου θα μπορούν να αναπαραχθούν, ώστε να λειτουργήσει ως ζώνη προστασίας της ιχθυοπανίδας».