Σήμερα βγήκαν τα τρακτέρ και στον Έβρο.Στήθηκε  “μπλόκο” στην ΕΒΖ 

Σήμερα  Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στο ύψος του πρώην εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας θα συγκεντρωθούν τα τρακτέρ των αγροτών του βορείου Έβρου, οι οποίοι ξεκινούν κινητοποιήσεις διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (12/02) στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτών της ευρύτερης περιοχής, δηλώθηκε αποφασιστικότητα να βγουν τα αγροτικά μηχανήματα στον δρόμο, με τους παραγωγούς να εκφράζουν έντονο προβληματισμό εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, για το κόστος παραγωγής που έχει εκτοξευτεί σε μη διαχειρίσιμα ύψη. Μετά από 45λεπτη συζήτηση, και αφού κατατέθηκαν τρεις διαφορετικές προτάσεις για το σημείο συγκέντρωσης των τρακτέρ, αποφασίστηκε αυτό να είναι στο εργοστάσιο ζάχαρης.

Εν τω μεταξύ, χθες Κυριακή  αγροτικά μηχανήματα αγροτών της περιοχής Ορεστιάδας, έδωσαν ηχηρό “παρών” και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, κατά της επέκτασης των δομών μεταναστών/προσφύγων στο Φυλάκιο. Στη συνέχεια μετέβησαν στο εργοστάσιο ζάχαρης όπου παράταξαν  εκεί τα τρακτέρ, ως προάγγελο του μπλόκου που θα στηθεί σήμερα Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμη  Κυριάκος Αργυρόπουλος: Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Εκτός από τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Τριγώνου, Βύσσας και Ορεστιάδας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα”, στη σύσκεψη παρέστη και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, Βαγγέλης Τασιούδης, ο οποίος θα μεταφέρει τις αποφάσεις στους αγρότες της περιοχής του, προκειμένου να αποφασίσουν την Κυριακή, εάν θα στήσουν δεύτερο μπλόκο σε σημείο πλησιέστερο στο Διδυμότειχο ή εάν θα ενισχύσουν το μπλόκο στο εργοστάσιο ζάχαρης, με συμβολικό αριθμό αγροτικών μηχανημάτων.

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος της “Ενότητας” και του αγροτικού συλλόγου Βύσσας, Γιάννης Μαργαριτίδης, όσο και οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων Ορεστιάδας και Τριγώνου, Ηλίας Αγγελακούδης και Παναγιώτης Ζησίδης, τόνισαν ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο και χρειάζεται οπωσδήποτε τη στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας, των επαγγελματιών και των φορέων της, στον αγώνα που ξεκινά από Δευτέρα.

Πηγή & Φωτό ErtNews