Σκάνδαλο υποκλοπών: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης για την παρακολούθησή του

Στην Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Σπύρος Σιδέρης, δημοσιογράφος στο iEidiseis και το iEnergeia.gr, που είδε το όνομά του στη νέα λίστα των παρακολουθούμενων λίστα που δημοσίευσε την Κυριακή το Documento.

«Υποχρέωση μου, απέναντι στη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης, της προάσπισης του απορρήτου των προσωπικών συνομιλιών και της ιδιωτικής ζωής, είναι να κινηθώ νομικά εναντίον κάθε εμπλεκόμενου με την παρακολούθηση μου» δήλωσε στο iEidiseis, από το εξωτερικό όπου βρίσκεται σε δημοσιογραφική αποστολή, ο Σπύρος Σιδέρης.

«Όποιος νομίζει ότι θα καταφέρει να με φιμώσει, να με φοβίσει ή να με εκβιάσει, μέσα από παρακρατικές μεθόδους, άνοιξε λάθος “παράθυρο”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι σημερινοί θιασώτες της αλήστου μνήμης εποχής που “κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα”, μέσα από παρακρατικά καθεστωτικά κέντρα, ανοίγουν ξεδιάντροπα τα παράθυρα της προσωπικής μας ζωής όχι στον ύπνο μας αλλά στον ξύπνιο μας.

Διαβάστε ακόμη  Κινηματογράφος Ηλύσια το πρόγραμμα των προβολών από 8 έως και 14 Δεκεμβρίου 2022

Τα κατοχυρωμένα Συνταγματικά δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής που συνεπάγεται ένα Δημοκρατικό Κράτος Δικαίου, όπως θέλει να ονομάζεται η Ελλάδα, καταπατώνται και καταλύονται μέσω των αδιάκριτων και χωρίς έρεισμα υποκλοπών. Υποκλοπών που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αφορούν κι εμένα.

Υποχρέωση μου, απέναντι στη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης, της προάσπισης του απορρήτου των προσωπικών συνομιλιών και της ιδιωτικής ζωής, είναι να κινηθώ νομικά εναντίον κάθε εμπλεκόμενου με την παρακολούθηση μου.

Όποιος νομίζει ότι θα καταφέρει να με φιμώσει, να με φοβίσει ή να με εκβιάσει, μέσα από παρακρατικές μεθόδους, άνοιξε λάθος “παράθυρο”», αναφέρει ολόκληρη η δήλωσή του.

Όλοι οι συνάδελφοί του στο iEidiseis εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Σπύρο. Εξάλλου…. μαζί μας άκουγαν όταν συνομιλούσαμε μαζί του για επαγγελματικά και όχι μόνο θέματα…

Πηγή: tvxs.gr