Σκάνδαλο Novartis / Βόμβα Μανιαδάκη – Ομολόγησε ότι έδινε στοιχεία στο FBI

Αυτός που σήμερα που ισχυρίζεται ότι πιέστηκε για να καταθέσει κατά πολιτικών προσώπων, κατέθετε στο FBI και έδινε στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis

Ο Νίκος Μανιαδάκης τίναξε στον αέρα το αφήγημα περί σκευωρίας Novartis καθώς παραδέχτηκε ότι έδινε στοιχεία στο FBI. Ο πρώην συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη που σήμερα υποστηρίζει ότι πιέστηκε για να καταθέσει κατά πολιτικών προσώπων, επί χρόνια κατέθετε στο FBI και έδινε στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis, τα οποία οδήγησαν τελικά την φαρμακευτική να πληρώσει στις ΗΠΑ περίπου 350 εκατ. δολάρια ως πρόστιμο για τις πρακτικές που ακολουθούσε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το documentonews.gr, ο Νίκος Μανιαδάκης οποίος κλήθηκε από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, μετά τις αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη προχώρσε στην συγκεκριμένη παραδοχή. Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει ότι ο εκδότης και δημοσιογράφος γνώριζε πληροφορίες που κατ’ αυτόν δεν έπρεπε να γνωρίζει, παρέθεσε ως παράδειγμα δύο συναντήσεις που είχε με ανθρώπους του FBI τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Αυστρία και συγκεκριμένα στη Βιέννη. Παραδέχθηκε δηλαδή ότι ήταν εκείνος που μιλούσε στο FBI  για τη Novartis.

Διαβάστε ακόμη  Κελέτσης: Διασυρμός της χώρας το  ’15… Κουβέντα για την έκθεση - κόλαφο από το State Department

Οι πληροφορίες που έδινε δεν ήταν προφανώς για γιατρούς ή συνταγογραφήσεις, γιατί ως σύμβουλος υπουργών είχε άλλο αντικείμενο το οποίο σχετιζόταν με την πολιτική για το φάρμακο.

Στην κατάθεσή του ο Μανιαδάκης αναγκάστηκε επίσης να παραδεχθεί τις επαφές του και την ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας όμως ότι πολλά απ’ όσα έλεγε στον δημοσιογράφο ήταν υπερβολικά ώστε να γίνει αρεστός.

Παράλληλα, ενώ εμφανίζει διαρκώς τον Κώστα Βαξεβάνη ως εκείνον που προσπαθούσε να τον χειραγωγήσει με δημοσιεύματα, παραδέχεται ότι δημοσιεύματα του Documento για εκείνον υπήρχαν από τις αρχές του 2017, όταν δηλαδή στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεν ήταν η Ελένη Τουλουπάκη, αλλά η Ελένη Ράικου.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, ενδεικτικό των αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε ο μάρτυρας είναι επίσης ότι ενώ σε σημείο της κατάθεσης του λέει ότι ο Κώστας Βαξεβάνης προσπαθούσε να τον χειραγωγήσει, σε άλλο σημείο σημειώνει αντιφάσκοντας ότι ο δημοσιογράφος «προσπαθούσε να αποσπάσει από εμένα πληροφορίες».