Σκληρή ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρύτανη του ΔΠΘ

Για «πανικό» στον οποίο βρίσκεται ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης σχετικά με τις «βαρύτατες κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Ξάνθης. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του πανεπιστημίου από φορείς της Θράκης, το οποίο προέκυψε μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Κομοτηνή. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνη, προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης, των δράσεων του Ιδρύματος, ενώ ο ίδιος ο Πρύτανης άφησε αιχμές τόσο για την κυβέρνηση και τον Γενικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όσο και για εκείνους που, όπως είπε, πολεμούν το πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο πρύτανης του ΔΠΘ, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του βαρύτατες κατηγορίες όσον αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων του ΔΠΘ. Πρόσφατα, ξεκίνησε να προβάλει το ακαδημαϊκό του έργο, να εμφανίζεται ως εθνοσωτήρας για τη Θράκη, με ρητορεία Χρυσής Αυγής και να επιτίθεται χυδαία στους βουλευτές και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας των πρυτανικών αρχών και του εργολάβου σίτισης Χούτου, που τόσα χρόνια θησαύριζαν εις βάρος των αναγκών των φοιτητών και του πανεπιστημίου. Η τελευταία δημόσια επίθεση του πρύτανη δεν μας προξενεί εντύπωση. Είναι σύνηθες να κρύβονται υπό τον μανδύα εθνικών θεμάτων πολλά σκάνδαλα. Οι μόνοι σύμμαχοι του πρύτανη Καραμπίνη είναι πλέον ένα τμήμα του παλιού πολιτικού, μιντιακού και οικονομικού συστήματος της Θράκης.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναμένουμε, όπως και όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και η κοινωνία της Θράκης για την οποία το ΔΠΘ είναι κομβικός παράγοντας ανάπτυξης και ευημερίας, τις απαντήσεις του πρύτανη επί της ουσίας και δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχει μπει. Άλλωστε, η ακροδεξιά ρητορεία, η καπηλεία εθνικών θεμάτων και η γενικότερη στάση του πρύτανη δεν συνάδουν με το ρόλο, την ψυχραιμία και ευθύνη που πρέπει να έχει και να επιδεικνύει ένας πνευματικός άνθρωπος, ειδικά στη Θράκη. Με βάση όλα τα παραπάνω συνεχίζουμε και θεωρούμε περισσότερο από ποτέ αναγκαία την απομάκρυνση του από την θέση του πρύτανη του ΔΠΘ».