Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Στην ομιλία του επικέντρωσε στα Ελληνοτουρκικά ενώ άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και στην πολιτική που ασκεί, την οποία χαρακτήρισε ανεπαρκή.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική επηρεάζει την εσωτερική και ότι η κυβέρνηση είναι φοβισμένη. “Δεν έχουν σχέδιο, είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν κ να υποχωρήσουν όπου τους πιέσουν” τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μετακίνηση ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τα τελευταία χρόνια καθώς όπως είπε η Τουρκία μεγάλωσε πολύ παραπάνω τα ποσά που δαπανεί για αμυντικές δαπάνες.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι χρειάζεται έξυπνη πολιτική με συμμαχίες για να αντιμετωπιστεί η προκλητικότητα της Τουρκίας ενώ συμπλήρωσε ότι μπορούμε να αφήνουμε την Τουρκία να μας περικλείει με δαγκάνες και να περιμένουμε θερμό επεισόδιο, αλλά αυτή είναι παθητική στάση. Είπε ακόμη πως με τη συμφωνία των Πρεσπών, κόπηκε η δαγκάνα της Τουρκίας προς τη Β. Μακεδονία.

Διαβάστε ακόμη  ΔΕΥΑΑ: έκπτωση 50% στους λογαριασμούς για όσους υιοθετήσουν αδέσποτο ζώο

“Είναι λάθος να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μικρή Τουρκία” είπε ο κ. Κοτζιάς και επέκρινε την κυβέρνηση για απραξία σε θέματα όπως η μειονότητα, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή που πρέπει να “μαζευτεί”.