Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και από τους βιομηχάνους της Θράκης

Φωτογραφία: xronos.gr

Δυσβάσταχτο χαρακτηρίζει το μεταφορικό κόστος για τις επιχειρήσεις της Θράκης, ο πρόεδρος του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Καθόλου συγκαταβατικός με την πολιτεία, αναφορικά με τις ενέργειες γύρω από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, τον σιδηρόδρομο της Θράκης και το μεταφορικό κόστος των επιχειρήσεων, δεν ήταν ο Χρήστος Γιορδαμλής μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη.

Σχετικά με την πρόσφατη εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης παραμένει στην κυριότητα του δημοσίου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών & Βιοτεχνιών Έβρου και του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών ΑΜΘ, επεσήμανε ότι: «αυτό που είναι φανερό είναι ότι υπάρχει απουσία γενικότερου σχεδιασμού, ο οποίος να είναι ρεαλιστικός και κοντά στις ανάγκες της Θράκης».

Από το λιμάνι στον σιδηρόδρομο
Η κριτική που άσκησε ο κ. Γιορδαμλής αναφορικά με την κατάσταση του λιμανιού ήταν δριμεία και σε απόλυτη συνάρτηση με το σχόλιο του ως προς τη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη, στην οποία ναι μεν είδαμε μετά από χρόνια ξανά τρένα να κινούνται, αλλά μόνο τα απογεύματα, μόνο τις καθημερινές και μόνο εντός Θράκης.

Μέσω ενός ιδιαιτέρως καυστικού σχολίου τόνισε ότι το «Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σήμερα υπολειτουργεί και δεν παίζει το ρόλο που θα έπρεπε να παίξει. Η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής – Ξάνθης, διασυνδεδεμένη με τη Θεσσαλονίκη είναι το ανέκδοτο της περιοχής. Ο σχεδιασμός της πολιτείας φτάνει μέχρι τους Τοξότες και η γραμμή Αλεξανδρούπολης – Τοξότες σήμερα είναι παρατημένη, υπολειτουργεί και δεν είναι στις προτεραιότητες της πολιτείας», καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη της περιοχής δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται, αν αυτή η ανάπτυξη της περιοχής, ήταν άλλο ένα επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης.

«Ανέκδοτο» η σιδηροδρομική  σύνδεση Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή-Ξάνθη
Φωτογραφία: xronos.gr

Η περιοχή να διεκδικήσει…τα βασικά
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών & Βιοτεχνιών Έβρου καθώς και του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών ΑΜΘ υπερτόνισε ότι η περιοχή πρέπει να διεκδικήσει…τα βασικά.

Διαβάστε ακόμη  Δες ποιος βλέπει το προφίλ σου!!

Όπως είπε ο κ. Γιορδαμλής «Η περιοχή θα πρέπει να αντιδράσει πιο έντονα, ζητώντας αυτές οι βασικές υποδομές να είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες, στις επιχειρήσεις της περιοχής και να λειτουργούν προς όφελος αυτών με ανταγωνιστικό κόστος λειτουργίας. Αυτό λέει η λογική και πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι από την περιφερειακή και κεντρική διοίκηση»

Σχετικά με τις συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αυτές είναι συζητήσεις σημαντικές και πρέπει να αξιοποιηθεί αρκετός χρόνος για να γίνουν. Θέτοντας πάντα ως επίκεντρο το παρόν του τόπου, το οποίο βρίσκει τις ακριτικές επιχειρήσεις μπροστά σε ένα δυσβάσταχτο μεταφορικό κόστος. «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει: από τη μία συζητούμε για την προοπτική της περιοχής κι από την άλλη στραγγαλίζεται η οικονομική ευμάρεια του τόπου, με δεδομένο ότι το ήδη μεγάλο μεταφορικό κόστος έχει γίνει δυσβάσταχτο» δήλωσε χαρακτηριστικά παρατηρώντας ότι υπάρχει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό μειονέκτημα της Ελλάδας σε σύγκριση με τις αγορές όμορων χωρών, οι οποίες διαθέτουν ένα χαμηλότερο κόστος ενέργειας και καυσίμων.