Σοφία Νικολάου: Έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για τις καταγγελίες περί απευθείας αναθέσεων

Τις καταγγελίες που θέλουν τη Σοφία Νικολάου να υπέγραψε συμβάσεις απευθείας αναθέσεων που ζημίωσαν το Δημόσιο, ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ερευνά η Οικονομική Εισαγγελία

Έρευνα σχετικά με το θέμα των αναθέσεωνστις οποίες είχε προβεί ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής η κ. Σοφία Νικολάου διενεργεί η Οικονομική Εισαγγελία με αφορμή τόσο τις καταγγελίες περί ζημιάς του Δημοσίου όσο και με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα πορίσματα ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη έχει ξεκινήσει με την συνδρομή του ΣΔΟΕ έρευνα η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου η οποία μελετά την υπόθεση. Οι ενέργειες της κ. Νικολάου έχουν καταγγελθεί από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη ο οποίος αναφέρεται σε ζημιά του Δημοσίου που φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει τις καταγγελίες που καταλογίζουν στην κ. Νικόλαου ζημιογόνες ενέργειες ως Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο αντικαταστάτης του στον τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης έχουν ζητήσει την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και για νέες καταγγελίες που αφορούν την κ. Νικολάου. Με χθεσινή ανάρτηση του ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι η κ. Νικολάου μετά τις απευθείας αναθέσεις, απέκτησε οικόπεδο με διώροφη κατοικία στο παλιό Ψυχικό έναντι αναγραφόμενου, όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, τιμήματος 850 χιλιάδες ευρώ και πραγματικής αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η επίμαχη κατοικία ανακαινίστηκε, έναντι ποσού τουλάχιστον 350.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Πανελλήνιο Εφήβων Final 4: Με το «δεξί» ο Εθνικός, 3-2 σε ματς «θρίλερ» τον Πανερυθραϊκό

Εισαγγελικοί κύκλοι ωστόσο τονίζουν πως οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν έχουν αρμοδιότητα να ερευνήσουν τη νεότερη καταγγελία του κ. Πολάκη η οποία σχετίζεται με την περιουσιακή κατάσταση της κ. Νικολάου. Και αυτό καθώς η έρευνα των δηλώσεων πόθεν έσχες για όσους κατέχουν ή κατείχαν δημόσιες θέσεις γίνεται μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι για το θέμα της δημοσιοποίησης της διεύθυνσης, φωτογραφιών και του συμβολαίου κατοικίας της κ. Νικολάου δεν θα εκκινήσει αυτεπάγγελτα διαδικασία σχετικά με ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς η ίδια η κ. Νικολάου έχει δυνατότητα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη με αναφορά της.

Πηγή: news247.gr