Σωτήρια παρέμβαση των καρκινοπαθών Β. Έβρου προς τον Υπουργό Υγείας

Σε μία σωτήρια παρέμβαση και μία σημαντική κίνηση ανθρωπιάς προέβη ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων του Έβρου, που μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας, συνέβαλε στο να δοθεί λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο αντίστοιχος Σύλλογος της Ρόδου.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου του Έβρου Εύη Ορφανού, μετά από επικοινωνία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών της Ρόδου, «λάβαμε διαμαρτυρία για έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στο νοσοκομείο. Με δεδομένο το πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που μας διακρίνει ως καρκινοπαθείς και Έλληνες πολίτες η αντίδραση μας υπήρξε άμεση.

Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλειο Κικίλια, ο οποίος μας άκουσε με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία. Στη συνέχεια ο Υπουργός κινητοποιήθηκε άμεσα και διευθέτησε το θέμα που είχε προκύψει με συνοπτικές διαδικασίες.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Υπουργό Υγείας κύριο Κικίλια για την ταχύτατη παρέμβαση του και την άμεση επίλυση του προβλήματος, και τον συγχαίρουμε για την μέγιστη ευαισθησία που επέδειξε σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι καρκινοπαθείς της Ρόδου πλέον θα προμηθευτούν τα φάρμακα τους και θα συνεχίσουν τις θεραπείες που δικαιούνται. Ευχαριστούμε και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών της Ρόδου για την επικοινωνία και συνεργασία».