Ξεπερνά, για την ώρα, τον κίνδυνο, για επιβολή αυστηρών μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού ο Δήμος Ορεστιάδας, αφού η πορεία των κρουσμάτων δείχνει τάσεις σταθεροποίησης.

Μιλώντας στο Ράδιο Έβρος, ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, τόνισε πως το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πάρα πολλά κρούσματα στην περιοχή και ο κίνδυνος να επιβληθούν αυστηρά μέτρα ήταν ορατός. Η μειωμένη η ανίχνευση νέων κρουσμάτων τις τελευταίες δύο ημέρες απομάκρυνε αυτό τον κίνδυνο ωστόσο τα πράγματα, όπως επεσήμανε, παραμένουν πάρα πολύ σοβαρά.

Ο κύριος Μαυρίδης συμπλήρωσε ότι θεώρησε πρέπον τις προηγούμενες ημέρες να ενημερώσει τον κόσμο προκειμένου να λάβει τα μέτρα του ενώ είπε ότι η καραντίνα στις Καστανιές βοήθησε να ανασχεθεί η αύξηση των κρουσμάτων. Αναφορικά με την διαχείριση αντίστοιχων περιπτώσεων από εδώ και πέρα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας είπε ότι υπάρχει ασάφεια για τα μέτρα που θα επιβάλλονται στο εξής στις επικίνδυνες περιοχές θεωρώντας ότι αν υπάρχει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων η πολιτεία θα λάβει εξειδικευμένα μέτρα για κάθε περιοχή.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Σουφλίου / δωρεάν δειγματοληψίες (rapid tests) ανίχνευσης του κορωνοϊού

Αναφορικά με την λειτουργία του τελωνείου Ορμενίου, ο κύριος Μαυρίδης στάθηκε υπέρμαχος της λειτουργίας του, αλλά με αυστηρά μέτρα και συνεχή παρουσία κλιμακίου που θα πραγματοποιεί ελέγχους. Κατηγόρησε για μεγάλη καθυστέρηση του ανοίγματος του τελωνείου τους αρμόδιους φορείς, μιας καθυστέρησης που ταλαιπώρησε τόσο τους πολίτες όσο και όσους ήθελαν να επισκεφθούν την χώρα και συγκεκριμένα τους τουριστικούς προορισμούς της Θράκης.