Μια πεντανόστιμη πίτα, στο τηγάνι!
Υλικά:
- 8 χωριάτικα φύλλα για πίτα (χειροποίητα)
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 200 γρ. φέτα
- 1 ξερό και 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
- Μια χούφτα άνηθο ψ/κ
- Μια χούφτα μάραθο αν έχετε ψ/κ
- Μια χούφτα μαϊντανό ψ/κ
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι όσο νομίζετε
- λάδι για το τηγάνι
Τι κάνουμε:
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σπανάκι μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε μαϊντανό, άνηθο, μάραθο προς το τέλος μαζί και το πιπέρι.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
- Απλώνουμε το πρώτο φύλλο ρίχνουμε γέμιση παντού και μετά τρίβουμε με το χέρι λίγη φέτα.
- Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και μετά κάνουμε σαλίγκαρο.
- Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά κάθε σαλίγκαρο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει.
- Φυσικά μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς το τυρί.
Από τη σελίδα συνταγών της Τατιάνας: https://as-mageirepsoume.com/