Σπείρα με τηλεφωνικές απάτες χτύπησε ξανά στην Αλεξανδρούπολη

Επί ποδός βρίσκονται και πάλι οι αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη καθώς εμφανίστηκε νέα σπείρα (ή ίσως παρακλάδι της παλιάς) που καλεί τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες και προσπαθεί να τους αποσπάσει χρήματα.

Χθες οι απόπειρες ήταν πολλές καθώς οι επιτήδειοι έκαναν μαζικές κλήσεις σε πολίτες. Η ιστορία που κυρίως έλεγαν χθες όταν καλούσαν ήταν ότι συγγενικό πρόσωπο του ατόμου που σήκωνε το τηλέφωνο, έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Στη συνέχεια στο τηλέφωνο μιλούσε κάποιος που παρίστανε τον δικήγορο ή γνωστό του συγγενή που ενεπλάκη στο τροχαίο και καλούσε το υποψήφιο θύμα να πάει αμέσως σε κάποιο σημείο να δώσει όσα χρήματα μπορεί για να ¨θαφτεί” το θέμα και να μην υποστεί συνέπειες ο συγγενής.

Διαβάστε ακόμη  Συγκρατημένοι οι εκδρομείς ενόψει του Πάσχα

Όπως αναφέρουν πολίτες, το ένα άτομο που μιλούσε στο τηλέφωνο είχε ξένη προφορά.

Οι πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν ότι οι αρχές στην περιοχή κάνουν εντατικές έρευνες για να βρουν τους επιτήδειους και να τους συλλάβουν. Το ευχάριστο είναι ότι οι πολίτες πλέον είναι ενημερωμένοι και υποψιασμένοι με αποτέλεσμα χθες να μην δεχτεί κανένας να δώσει χρήματα, αντιθέτως καλούσαν την αστυνομία και ενημέρωναν για το συμβάν.

Newsroom Alexpoli.gr / Ανδρέας Χονδρός