Στα χαρτιά τα σχέδια για την άρση απομόνωσης του βορείου Έβρου   

Την ατάκα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της περσινής ΔΕΘ κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ Ακης Παρασκευόπουλος, που πρόσφατα μίλησε στο Ράδιο Εβρος και το «Εβροσκόπιο». Αφορμή για την αναφορά στην παραπάνω δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν το γεγονός ότι τόσο ο Υφυπουργός Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης, όσο και των των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ Π. Μαρινάκη και Σ. Κονταδάκη, που πραγματοποίησαν εκτενείς περιοδείες στο νομό, δίχως να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά τους ο Δήμος Ορεστιάδας.

«Είναι άδικο να λέτε ότι έχετε την αίσθηση της απομόνωσης», υποστήριξε ο κ. Παρασκευόπουλος «διότι και έργα υποδομών γίνονται στο Δήμο Ορεστιάδας και αρδευτικά» !!!! Αναφέρθηκε ακόμη σε μια σειρά επιχειρημάτων σχετικά με την ανάπτυξη όλου του Έβρου, ισχυριζόμενος πως η ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης είναι προς όφελος της ενδοχώρας του νομού και είναι σημαντικό «να μειώσουμε τις αποστάσεις», προκειμένου να φτάνει κανείς ευκολότερα από το βορειότερο άκρο του νομού στην πρωτεύουσα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Σιδηροδρομική Εγνατία με την ηλεκτροκίνηση «που ξεκινάει σε λίγο καιρό». Στάθηκε επίσης και στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο που «δίνει αρκετά κίνητρα», υποστηρίζοντας πως μπορούμε ως κάτοικοι να τα εκμεταλλευτούμε και να μην περιμένουμε να έρθουν από αλλού να επενδύσουν στον τόπο.

Διαβάστε ακόμη  Στις 16 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης

Θα ήταν καλό να υπενθυμίσουμε στον κ. Παρασκευόπουλο ότι αυτή την στιγμή ο βόρειος Έβρος και ο Δήμος Ορεστιάδας έχουν τα ακριβότερα καύσιμα στην Ελλάδα και ο κόσμος αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, πόσω μάλλον να βρει έστω ένα μικρό κεφάλαιο για να επενδύσει στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, πρόταση που ακούγεται ως ανέκδοτο! Αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, νέοι και συνταξιούχοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση με τους υπέρογκους, εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος που έχουν να πληρώσουν, ενώ η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ αποτελεί τραυματική εμπειρία, με τις τιμές να έχουν σκαρφαλώσει σε δυσθεώρητα ύψη. Κατά τα άλλα, γιατί να νιώθει ο βορειοεβρίτης απομονωμένος και αφημένος στη μοίρα του; Πείτε μου εσείς…