Χατζημιχαήλ: Αν επιχειρηθεί συνταγματική εκτροπή για τις Κυριακές, θα προσφύγουμε στο ΣτΕ

Την κατηγορηματική τους αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν σε συνέντευξη τύπου η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ανακοίνωσαν ότι προγραμματίζουν απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 7 Μαϊου, ενώ για κάθε Κυριακή που θα θεσμοθετεί η Κυβέρνηση θα κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα μία Κυριακή από τις ήδη 8 θεσμοθετημένες.‬

Αντιδράσεις υπάρχουν και στον Έβρο. Μιλώντας στο alexpoli.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Χατζημιχαήλ, τόνισε ότι η πρόταση αυτή έχει ανακινηθεί από συγκεκριμένους παράγοντες εμπορικών χωριών και ομίλων. Ο κ.Χατζημιχαήλ τονίζει ότι ήδη το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας έχει κρίνει οριστικά και αμετάκλητα ότι οι Κυριακές είναι ημέρες ανάπαυσης. “Παρ’ όλα αυτά αν εντός του 4ου μνημονίου επιχειρηθεί συνταγματική εκτροπή, θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας” συμπληρώνει.

Διαβάστε ακόμη  Το Γυμνάσιο Νέας Βύσσας συμμετέχει στον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Σημειώνεται πως για την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει απόφαση για 3 έξτρα Κυριακές κατά τις οποίες λειτουργούν τα καταστήματα, που προήλθε μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου και απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Στο μεταξύ οι έμποροι, οι μικρομεσαίοι και οι εμποροϋπάλληλοι ζητούν να τοποθετηθούν όλα τα πολιτικά κόμματα, και να παρουσιαστεί το ξεκάθαρο σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι τις 7 Μαϊου ενώ ζήτησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Πρωθυπουργό.

Οι δηλώσεις του κ. Χατζημιχαήλ στο alexpoli.gr