Στα όριά του το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Σε αναστολή 44 νοσηλευτές, αντικαταστάθηκαν από μόλις… 4!

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου τέθηκαν σε αναστολή συνολικά 86 υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της covid19.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «από το νοσηλευτικό προσωπικό τέθηκαν σε αναστολή 44 συνάδελφοι και αντικαστάθηκαν από 4!».

«Λέγαμε ότι οι θέσεις δεν θα καλυφθούν, δεν είναι εύκολο» δηλώνει, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν ενδιαφέρεται να προσληφθεί για ένα τρίμηνο, όπως προβλέπει ο νόμος».

Η εν λόγω εξέλιξη φέρνει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, στο οποίο αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 45 περιστατικά covid-19 σε απλές κλίνες , με ελάχιστα περιθώρια για νέα περιστατικά , και 13 ασθενείς με κορωνοιό σε ΜΕΘ, την ώρα που στο σύνολό τους οι κλίνες ΜΕΘ είναι συνολικά 16.

Διαβάστε ακόμη  Συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με την FRAPORT για την βελτίωση της  αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας με την Αθήνα και το Εξωτερικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά το τρίτο κύμα της πανδημίας, οι ΜΕΘ covid19 που είχαν αναπτυχθεί στο νοσοκομείο έφθαναν τις 21 και υπήρχε η δυνατότητα νοσηλείας περισσοτέρων από 80 περιστατικών σε απλές κλινικές.

Ο κ. Γιαννάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι είναι επιβεβλημένη η άρση του μέτρου των αναστολών με πρόβλεψη για δύο rapid tests ανά εβδομάδα και λήψη όλων των μέτρων προστασίας.

Thraki.com