Στα προϊόντα Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης το λάδι της Μάκρης

Μία εξέλιξη που προσδοκούσαν χρόνια οι κάτοικοι της Μάκρης και όχι μόνο, σηματοδότησε η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου να εγκρίνει το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Μάκρης για ένταξη του ελαιολάδου της περιοχής στο Μητρώο των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ) προϊόντων μαζί με τη φέτα και άλλα γνωστά ελληνικά προϊόντα.

Το αίτημα από το Συνεταιρισμό που μετρά περίπου 150 μέλη υποβλήθηκε για 4η φορά τον περασμένο Οκτώβρη και κατά αυτού δεν κατατέθηκε καμία ένσταση. Το προϊόν, σύμφωνα με το φάκελο που υπέβαλε ο συνεταιρισμός, παράγεται μόνο από την ποικιλία “Ελιά Μάκρης” και μόνο στην οριοθετημένη ζώνη του δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρεται στις προδιαγραφές του (Χιλή, Μάκρη, Δίκελα, Μεσημβρία και Πλάκα). Η ετήσια παραγωγή του ελαιολάδου φτάνει τους 700-800 τόνους. Μετά από αυτή τη θετικότατη εξέλιξη, το λάδι της περιοχής περνά σε μία νέα εποχή, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για την τοπική οικονομία, φέρνοντας νέο κόσμο στην παραγωγή και πλούτο στην ευρύτερη περιοχή.