Στα τέλη του 2017 οι τελικές αποφάσεις για τον LNG της Αλεξανδρούπολης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της τεχνικής μελέτης (Front-End Engineering and Design), γνωστή ως FEED study, αναφορικά με τον τερματικό της Αλεξανδρούπολης, τον γνωστό ως LNG.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του energypress.gr, η μελέτη για τον Floating Storage Regasification Unit (FSRU) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία του έργου Gastrade πρόκειται να λάβει την οριστική επενδυτική απόφαση στο τέλος του 2017.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Gastrade συμμετέχει από τον περασμένο Δεκέμβριο με ποσοστό 20% η εταιρεία GasLog συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, που έχει μεταφέρει αρκετές φορές φορτία της αμερικανικής Cheniere, η οποία με την σειρά της ενδιαφέρεται να εξάγει μέσω της Αλεξανδρούπολης αέριο στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη  Βολές σε θαλάσσιους στόχους στην παραλία «Πετρωτών»

Το συγκεκριμένο FSRU που στηρίζεται και από την Ε.Ε. η οποία και το έχει χαρακτηρίσει ως “EU Project of Common Interest -PCI”, θα εγκατασταθεί 17,6 χλμ. νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και θα έχει αποθηκευτικούς χώρους 170.000 κυβικών μέτρων.