Σταμπουλίδης: Το ΤΑΙΠΕΔ απέτρεψε την πώληση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης

«Το ΤΑΙΠΕΔ προστάτεψε τα εθνικά συμφέροντα όταν παλαιότερα απέτρεψε την ελληνική Πολιτεία από το να αποκρατικοποιήσει το λιμάνι» δήλωσε από το βήμα του East Macedonia Thrace Forum που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου και πρόεδρος του οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, με τη δήλωση αυτή, αποκάλυψε πως το ΤΑΙΠΕΔ ήταν εκείνο που εισηγήθηκε τη ματαίωση του διαγωνισμού πώλησης του λιμένα, αδειάζοντας, τρόπον τινά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του λίγες μέρες μετά από αυτή την εξέλιξη ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες».

Στην τοποθέτηση του ο κύριος Σταμπουλίδης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ανακοινωθεί για το λιμάνι, την εκβάθυνση της προβλήτας και την αναβάθμιση και ασφαλτόστρωση της οδού που συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό, τα οποία είναι στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου, χωρίς όμως να αναφέρει πότε θα γίνει αυτό. Αόριστη ήταν η αναφορά και στην πρόσληψη διεθνούς συμβούλου  για το master plan του λιμένος αφού όπως είπε « πολύ σύντομα θα έχουμε μακροπρόθεσμη στρατηγική για να αποτελέσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βιώσιμη επιλογή στο διηνεκές και να δημιουργεί υπεραξία στην περιοχή».

Διαβάστε ακόμη  Και ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Δήμος Σουφλίου διεκδικούν την ίδρυση Σχολής Κτηνιατρικής

Πρόσθεσε πως υπάρχει αυξημένη κινητικότητα γύρω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από μεγάλες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εκμισθώσουν χώρους εκεί. «Δεν θα γίνει όμως τίποτα άναρχα. Θα εφαρμόσουμε το master plan με προσήλωση, ώστε ό,τι γίνει να είναι παραγωγικό, αναπτυξιακό, σταθερό και με βάση τα συμφέροντα του λιμανιού και τα εθνικά συμφέροντα. Μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε τις πύλες του λιμανιού όχι μόνο στους εσωτερικούς επενδυτές, αλλά να εντείνουμε περισσότερο τις διακρατικές συμφωνίες» υπογράμμισε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτό θα είναι πολύ έντονο την επόμενη περίοδο.