Στάση απαξίωσης επεφύλαξαν Δήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης στα αιτήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου.

Οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους παρέστησαν στη συνεδρίαση, κατέθεσαν ψήφισμα στο οποίο περιγράφουν τη δραματική κατάσταση στο Δήμο, όπου σημειώθηκαν περίπου 100 αποχωρήσεις τα τελευταία 4 χρόνια, και ζητούν να ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο για νέες προσλήψεις.

Αρχικά, ο κ. Καϊσας έκανε λόγο για ένα θέμα «που δεν είναι θέμα», για να προσθέσει μετά τις αντιδράσεις ότι «δεν είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη», κι ότι «είναι θέμα για τους συνδικαλιστές», προκαλώντας την έκρηξη του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Βαμβακερού, ο οποίος τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζομένους. Σε ερώτηση του προέδρου των εργαζομένων Δημήτρη Παπαδόπουλου για το τι έχει κάνει η δημοτική αρχή για να γίνουν προσλήψεις στο Δήμο, ο κ. Καϊσας απάντησε: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν! Εμείς εκπροσωπούμε την κυβέρνηση;»

Διαβάστε ακόμη  Τισιφόνη: Η επιστροφή από τον λήθαργο!

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, αφού παρουσίασε στοιχεία από τις ελλείψεις σε προσωπικό, με μοναδική δική του παρέμβαση να είναι τα διαδικαστικά αιτήματα για προσλήψεις που στέλνει κάθε χρόνο ο Δήμος στο ΥΠΕΣ, χαρακτήρισε ως «σόου» την τοποθέτηση του προέδρου των εργαζομένων κι αποχώρησε από τη συζήτηση, η οποία συνεχίστηκε εν απουσία του για αρκετή ώρα.