Στάση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης λίγο πριν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να συνεχίσει το μακρινό ταξίδι προς το Έβερεστ με το ξύλινο ποδήλατο του έκανε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας στρωμάτων coco mat Πωλ Ευμορφίδης.

Σκοπός του ταξιδιού του η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την κλιματική αλλαγή. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο κύριος Ευμορφίδης έφτασε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης που είναι πλήρως εξοπλισμένο αποκλειστικά από την εταιρεία του, όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους.

Ο γνωστός επιχειρηματίας επισκέφτηκε και το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, πραγματοποιώντας μία ξεχωριστή ξενάγηση στις δράσεις του WWF Ελλάς και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου για την προστασία των μοναδικών απειλούμενων αρπακτικών πουλιών. Με κεντρικό σύνθημα “Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet”( Μετακινήσου για τη Φύση: Προκάλεσε τον εαυτό σου – σώσε τον πλανήτη)και «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς, στόχος της προσπάθειάς του αυτής είναι η ενημέρωση των πολιτών γύρω από την κλιματική κρίση και το περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη  Ζαμπούκης αλά πρόεδρος Εδεσσαϊκού

Έτσι μέσα σε 3 μήνες, θα διασχίσει συνολικά 8 διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.