Στάση στην Αλεξανδρούπολη….στο δρόμο για το Έβερεστ

Στάση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης λίγο πριν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να συνεχίσει το μακρινό ταξίδι προς το Έβερεστ με το ξύλινο ποδήλατο του έκανε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας στρωμάτων coco mat Πωλ Ευμορφίδης.

Σκοπός του ταξιδιού του η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την κλιματική αλλαγή. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο κύριος Ευμορφίδης έφτασε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης που είναι πλήρως εξοπλισμένο αποκλειστικά από την εταιρεία του, όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους.

Ο γνωστός επιχειρηματίας επισκέφτηκε και το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, πραγματοποιώντας μία ξεχωριστή ξενάγηση στις δράσεις του WWF Ελλάς και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου για την προστασία των μοναδικών απειλούμενων αρπακτικών πουλιών. Με κεντρικό σύνθημα “Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet”( Μετακινήσου για τη Φύση: Προκάλεσε τον εαυτό σου – σώσε τον πλανήτη)και «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς, στόχος της προσπάθειάς του αυτής είναι η ενημέρωση των πολιτών γύρω από την κλιματική κρίση και το περιβάλλον.

Έτσι μέσα σε 3 μήνες, θα διασχίσει συνολικά 8 διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.