Σταθερά στο πλευρό των Εβριτών η Πυροσβεστική

Στο πλευρό των κατοίκων του Έβρου, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό βρίσκεται διαχρονικά η Πυροσβεστική. Αυτή τη φορά, περίσσεψε η ευαισθησία για τους κατοίκους του ορεινού οικισμού Κισσού, της τοπικής κοινότητας Μ. Δερείου, στο δήμο Σουφλίου, οι οποίοι στερούνται το βασικό αγαθό του νερού για οικιακή χρήση. Παράπλευρη και πολύ σοβαρή απώλεια το γεγονός ότι το ζωικό τους κεφάλαιο κινδύνευε με αφανισμό, αφού οι πηγές είχαν στερέψει.

Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Καλακίκος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜ-Θ κ. Ρήγας Ναθαναήλ, ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στο αίτημα του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μ. Δερείου, αποστέλλοντας πυροσβεστικά οχήματα για ανεφοδιασμό των δεξαμενών.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη- Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

«Οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση ξεπέρασαν το κανονικό ωράριο υπηρεσίας και κουράστηκαν πολύ, λόγω του δύσκολου τοπογραφικού αναγλύφου της περιοχής και των συνεχόμενων δρομολογίων για ανεφοδιασμό. Ίδρωσαν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα των κατοίκων, σαν να ήταν δικό τους. Για αυτή τους την δραστηριότητα , τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε» σημειώνει ο κ. Καλακίκος.