«Σταθεροποιείται» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη το «Αδαμάντιος Κοραής»

Σταθεροποιείται, όπως όλα δείχνουν, η παρουσία της ακτοπλοϊκής εταιρείας Zante Ferries, η οποία, εδώ και μήνες, είναι «εκτάκτως» δρομολογημένη στη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης. Μετά από σύμβαση που υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης με την εταιρεία, το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» θα αναλάβει τα δρομολόγια μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την επιδοτούμενη γραμμή, δηλαδή το αργότερο ως τις 31/10/2020.

Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό, το συγκεκριμένο πλοίο, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για τις υπηρεσίες του, αλλά και για την ταχύτητά του, να είναι στη γραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσφέροντας ένα αίσθημα ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες που ίσως θα θελήσουν από νωρίς να κλείσουν τις διακοπές τους στο νησί. Πάντως, παραμένει το αίτημα φορέων και κατοίκων για σύνδεση της Σμαοθράκης και με τη Λήμνο, ενώ θα βοηθούσε πολύ, ιδιαίτερα για το καλοκαίρι, και η παρουσία ενός υδροπτέρυγου.

Διαβάστε ακόμη  Καμία απάντηση δεν πήραν από τον Υπουργό Αυγενάκη οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Να σημειωθεί πως στη σύμβαση, που έχει ημερομηνία 9/12, αναφέρεται πως  η εταιρεία  αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός δρομολογίου την ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, πλην της θερινής περιόδου από 08/06/2020 έως 06/09/2020, κατά τη διάρκεια της οποίας υφίσταται η υποχρέωση εκτέλεσης ενός ακόμη δρομολογίου την ημέρα, άνευ καταβολής μισθώματος. Για κάθε  πλήρες δρομολόγιο που θα εκτελεί το «Αδαμάντιος Κοραής», το μίσθωμα θα ανέρχεται στις  8.870 ευρώ.