Σταυράκογλου: «Υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη της ΝΔ υποστήριξαν την υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου»

Για «υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου» έκανε λόγο στην πρώτη συνέντευξη μετά τις εκλογές στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΡΧΗ» Σταύρος Σταυράκογλου

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι η κομματική χροιά που δόθηκε σε κάποιες περιπτώσεις επηρέασε τους ψηφοφόρους, είτε θετικά είτε αρνητικά, ο ίδιος απάντησε:

«Παρά το γεγονός ότι, όπως αποδείχθηκε στο β’ γύρο, σε όλη την Ελλάδα δημιουργήθηκε ένα αντικυβερνητικό μέτωπο και βέβαια είναι δεδομένη και ξεκάθαρη η προσωπική μου πολιτική ταυτότητα, δεν πιστεύω ότι αυτή ήταν η βασική αιτία. Πρώτον, επειδή ο συνδυασμός μας είχε υποψηφίους και από το χώρο της κεντροδεξιάς και από το χώρο της κεντροαριστεράς και δεύτερον επειδή, για να είμαστε ειλικρινείς, υπήρχαν και υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία υποστήριξαν την υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου».

Όσο για τους λόγους που οι πολίτες δεν επέλεξαν μαζικά την παράταξή του στον β’ γύρο τόνισε:

«Για τρεις κυρίως, κατά την άποψή μου, λόγους. Ο πρώτος είναι ότι, με δεδομένη την ολιγόμηνη παρουσία του συνδυασμού μας, δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε την απαραίτητη σχέση εμπιστοσύνης με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που δεν επέλεξαν τον σημερινό Δήμαρχο την α’ Κυριακή, δηλαδή αυτούς που είχαν ψηφίσει κάποιον άλλον συνδυασμό τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Διαβάστε ακόμη  Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Βασικός πόλος ανάπτυξης – Διαγωνισμός 24 εκατ. ευρώ

Δεύτερον, ότι προκρίθηκε η λογική της δεύτερης ευκαιρίας απέναντι σε μία δημοτική αρχή που είχε μόνο μία θητεία σε αντικειμενικά ιδιαίτερες συνθήκες. Επέλεξα να επικεντρωθώ σε πράγματα που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών και όχι σε υπόγειες διαδρομές ή συμμαχίες σε επίπεδο κορυφής. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι, ανεξάρτητα του τι γίνεται στα παρασκήνια, κάθε υποψήφιος πρέπει να πείθει τους πολλούς με αυτά που κάνει στο φως της ημέρας και χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων. Αυτό επιλέξαμε, αυτό προσπαθήσαμε, αλλά – δυστυχώς για εμάς- δεν τα καταφέραμε.

Και τέλος, φυσικά η αποχή που πλέον παγιώνεται ως κυρίαρχο αποτύπωμα της δημόσιας εικόνας και θα έπρεπε να μας προκαλεί θλίψη και απόγνωση».