Δείτε το Δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜ. ΚΕΛΕΤΣΗΣ

Βουλευτής Ν. Έβρου – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αλεξανδρούπολη, 13.07.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Θετικές εξελίξεις για τη Θράκη»

 Δύο σημαντικές προβλέψεις για την περιοχή μας, περιλαμβάνει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, στο Σχέδιο Νόμου που τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής αυτή την εβδομάδα.

 Πρώτον, επιλύεται μια βασική εκκρεμότητα, με τα ακίνητα κυριότητας του ΟΣΕ, που βρίσκονται εντός χερσαίων ζωνών λιμένων. Η ρύθμιση αφορά και το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αφού οι εκτάσεις που βρίσκονται εντός της ζώνης του απελευθερώνονται καιδιατίθενται στον Οργανισμό Λιμένος, με σκοπό την εκμετάλλευσή τους, στη φάση ανάπτυξης του λιμανιού που θα ακολουθήσει.

 Δεύτερον, επιλύεται το λιμνάζον ζήτημα που ταλαιπωρούσε εδώ και χρόνια τις επιχειρήσεις της Θράκης, με τα οφειλόμενα της περιόδου 2010-2015 αφού δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού των ποσών αυτών με υφιστάμενες ή μελλοντικές οφειλές των επιχειρήσεων, προς το Δημόσιο. Σχετική παρέμβασηείχα κάνει κατά την ομιλία μου σε Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών την 24η Ιουνίου, όπου και ζήτησα για μια ακόμη φορά την επίλυση του θέματος. 

 Οι δυο αυτές ρυθμίσεις σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της απόφασης του Πρωθυπουργού γιασύσταση διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τηΘράκη υπό την προεδρία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι μετά από μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων των φορέων, θα καταλήξουμε σε ένα πόρισμα που θα αποτελέσει την πυξίδα μας, για μια αναπτυξιακή πολιτική στη Θράκη.